2016-2017 Eğitim Öğretim yılının ilk dönemi bugün sona ererken, ilimizde ilköğretim ve liselerde 36 bin  öğrenci karne heyecanı yaşayacak.

Tüm yurtta olduğu gibi eğitim öğretime devam etmekte olan okullarda yarı yıl tatili başlıyor. Binlerce öğrenciyi yakından ilgilendiren yarı yıl tatili 2016-2017 eğitim öğretim yılında 16 gün yapılacak.

20 Ocak'ta başlayan tatil, 6 Şubat’ta sona erecek. İlimizde bugün okullarına gidecek öğrenciler sınıf öğretmenlerinden karnelerini alacaklar.

Öğrencilerin karnelerini almasıyla birlikte yarı yıl tatili de başlamış olacak. Öğrencilerin dört gözle beklediği zamanlardan biri tabi ki yarıyıl tatili. Sömestr tatilinin 16 gün gibi kısa bir süre olması bile öğrencilere tatilin keyfini yaşatacak gibi gözüküyor. Derslerinde başarılı olan öğrenciler sevinç yaşarken karnesinde kırık not olan öğrenciler ise tatile biraz buruk girecek. Başarılı olan veya olmayan öğrencinin en büyük desteği ise bu noktada aileleri olacak. Uzmanlar yarıyıl tatili hakkında belirttikleri görüşlerde,” çocuklarınızın karnesinde düşük notlar olsa bile tatilde dinlenmesine ve eğlenmesine izin vermelisiniz. Başarısız olduğu dersleri sürekli çocuğunuza hatırlatıp, tatilden mahrum edip, onun keyif alacağı zamanını zehir etmemelisiniz. Bunun yerine çocuğunuzla birlikte akademik başarısını arttırmak için çalışma programı hazırlayabilirsiniz. Çocuğunuzla oynayarak öğreneceği etkinlikler seçebilirsiniz" dediler.

Başarılı karnenin nasıl ödüllendirilmesi gerektiğini de belirten uzmanlar, “bu bağlamda okul öncesi çağında olan çocuklara ödül olarak istekleri doğrultusunda hediyeler alınabilir ve ilgi duyacakları eğlence merkezlerine götürülebilir. Aktif olarak katılabilecekleri etkinlikler planlanabilir. İlköğretim seviyesindeki çocuklarla birlikte aile içinde karar verilip mümkünse tatilin bir kısmında seyahat planları yapılabilir. Gidilecek yerlerin tarihi, kültürü hakkında bilgiler araştırılabilir ve paylaşılabilir. Bu paylaşımların insanları mutlu ettiğini ve aile içi dayanışmanın verdiği güçle çocuklarda başarma güdüsünün kuvvetlendiğini söyleyebiliriz. Çocuğun hayal dünyasını geliştirmesi, özgür düşünebilmesi, zihin açıklığı, yaratıcılığı yeni öğrenmelere yol açar, motivasyonu artar. İleri yaş seviyesinde olan öğrenciler ise kendi arkadaş grupları ile birlikte planladıkları etkinliklere katılabilirler. Aile dışında sosyalleşmeleri ve dış dünyaya açılma istekleri kişilik gelişimleri açısından desteklenmeli” bilgilerini paylaştılar.

Yarı yıl tatilinin ardından 6 Şubat Pazartesi günü başlayacak olan 2016-2017 eğitim-öğretim yılı 9 Haziran 2017 Cuma günü sona erecek. 

Editör: TE Bilişim