Bilecik’te bulunan toplam 25 okula 35 temizlik görevlisi verilirken, veliler özellikle Covid-19 gibi hassas bir süreçte bu iş için bu sayının yetersiz olduğunu dile getirdi.Veliler tarafından dile getirilen diğer bir vahim iddia ise temizlik işlerinin öğrencilere yaptırıldığı yönünde.

2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı Bilecik’te başlarken, ilimizdeki 36 bin civarı öğrenci ders başı yaptı. Ne var ki, Covid-19 salgını sürecinde açılan okullarda birçok problem baş gösterirken, en dikkat edilmesi gerek temizlik için ilimizde 25 okula ne yazık ki 35 temizlik görevlisi tahsis edildi.

Bu noktada Covid-19 salgını sebebiyle veliler zaten çocuklarını okula göndermekte tedirgin olduklarını dile getirirken, en hassas nokta olan temizlik için sadece 35 görevlinin tahsis edilmesi tepkilere neden oldu.

Birçok veli 25 okula 35 temizlik görevlisinin nasıl yetişeceğini sorarken, diğer yandan da birçok veli okullardaki lavabolar başta olmak üzere sınıfların dahi hijyensiz olduğunu iddia etti.Hatta öğretmenlerin dahi bu noktada şikayetlerini dile getirdikleri yine iddialar arasında yer aldı.

Bilecik Valiliği başta olmak üzere Milli Eğitim Müdürlüğü’nü bu konuyla alakalı olarak göreve çağıran veliler,temizlik görevli sayısının artırılması gerektiğini dile getirirken,“çevrede bu kadar işsiz sayısı varken neden Milli Eğitim bu kadar kısıtlamaya gitti” siteminde bulundular.

Editör: TE Bilişim