Ertuğrulgazi Erkek Yurdu’ndaki Yedi Güzel Adam Kütüphanesi’ndeki yazarlar arasında Atatürk karşıtı görüşleriyle bilinen Nuri Pakdil’in bulunması öğrenciler tarafından rahatsızlığa neden oluyor.

Hürriyet Mahallesi Hilmi Mercimekoğlu Caddesi’nde bulunan Ertuğrulgazi Erkek Öğrenci Yurdu’ndaki bazı öğrenciler, Mustafa Kemal Atatürk karşıtı görüşleriyle bilinen Nuri Pakdil’in isminin 7 yazar arasında yer bulmasını sert bir dille eleştirirken, gazetemize ulaşarak bu durumun kabul edilemez olduğunu söylediler.

Kredi Yurtlar Kurumu ve bazı sendikaların katkılarıyla yapılan Ertuğrulgazi Yurdu Yedi Güzel Adam Kütüphanesi’nde, Erdem Bayazıt, Alâeddin Özdenören, Rasim Özdenören, Mehmet Akif İnan, Sezai Karakoç, Cahit Zarifoğlu gibi yazarların arasında, Mustafa Kemal Atatürk’e karşıt olarak sarfettiği sözler ve yazıları sebebiyle eleştiri oklarının hedefi haline gelen Nuri Pakdil de bulunuyor. Kütüphanedeki bu durumdan rahatsız olduklarını belirten öğrenciler devlet yurdunda böyle bir durumun kabul edilemez bir şey olduğunu söylediler.

Atatürk’e ‘Firavun’ dediği iddia edilen birinin kütüphanede isminin yazılı olmasının yanlış olduğunu dile getiren öğrenciler, yurt yönetimini eleştirirken, Nuri Pakdil isminin buradan kaldırılması gerektiğini vurguladılar.

Editör: TE Bilişim