Koronavirüs vakalarının son haftalarda oldukça fazla artış gösterdiği ve risk haritasında kırmızı yani çok yüksek riskli iller arasında yeralan Bilecik’teki veliler çocuklarını okula göndermek istemediklerini dile getiriyorlar.

Günde 100 ile 150 Covid-19 vakasının görüldüğü Bilecik’te bulaş riskinin önüne geçilememesi vatandaşlarda korku yaratmaya devam ediyor.

Tüm kesimleri etkileyen Covid-19 Bilecik’teki eğitim hayatında da büyük sorunlara yol açarken, son haftalardaki yüksek oranlı artışlar öğrenci velilerini tedirgin ediyor.

Normalleşme süreci içerisinde eğitim hayatının ağır aksak yürüdüğüne dikkat çeken veliler, gençler arasında da oldukça yaygın olan Covid-19 vakalarının kendilerinde korku yarattığını dile getirirken, yetkililere çözüm üretilmesi noktasında çağrıda bulundular.

Okullarda yüz yüze süren eğitimin kendilerinde büyük endişe yarattığını dile getiren birçok veli, İl Hıfzısıhha Kurulu’nu bu noktada harekete geçmeye davet ederken, yüksel riskli olan ilimizde eğitim hayatının uzaktan olarak sürdürülmesi gerektiğini vurguladı.

Diğer yandan birçok öğretmeninde henüz aşı olmadığına dikkat çeken veliler, olası kötü sonuçlardan evvel ilimizdeki eğitim hayatına müdahale edilmesi gerektiğinin altını çizdiler.

Editör: TE Bilişim