Yoğun kar yağışı ve olumsuz havanın etkisi ile 29 Aralık Perşembe günü Bilecik Merkez ve ilçelerdeki okullar Valilik tarafından bir gün süre ile tatil edilirken, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile bayanlarda birgün süre ile idari izinli sayıldılar.


Öğrencileri sevindiren haber gece geç saatlerde alınan karar ile Belediye hoperlöründen anons edilirken,  gazetelerin internet haber sitelerinden duyuruldu.
Yoğun kar yağışının devam etmesi ile 30 Aralık Cuma günü de okulların tatil olabileceği belirtilirken, bu konuda görüşlerini aldığımız İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ve Vali Süleyman Elban hava şartlarını değerlendirdikten sonra karar alabileceklerini belirtti.

Görüştüğümüz Vali Elban, şuan için kesin bir karara almadıklarını  hava şartlarını değerlendireceklerini belirtirken,  kar yağışının devamı ve kötü hava şartlarının devam etmesi durumunda okulların Cuma günü de tatil edilebileceğini söyledi.

Diğer yandan sayısı 220’yi geçikin kapalı köy  yolları için çalışmaların devam ettiğini, sabah açılan köy yollarının tipi yüzünden yeniden kapandığını belirten Vali Elban, tüm ekiplerin seferber olduğunu, acil olan yerlere öncelik verdiklerini ve çalışmalara aralıksız devam edildiğini sözlerine ekledi.
Editör: TE Bilişim