2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı Pazartesi günü başladı fakat aksaklıklar halen giderilemedi. Bazı okullarda öğretmenlerin olmadığı ve öğrencilerin okula gelip boş dersliklerde bekledikleri gözlendi. Atamaların tamamlanmaması ve öğretmeni olmayan okullara atamaların geç yapılması sonucunda öğrenciler ilk haftayı öğretmensiz geçirdi. Bu okullardan biri de Bilecik merkeze bağlı Yeniköy Elif Alpdemir İlkokulu.


Yeniköy Elif Alpdemir İlkokulu’nda 3 sınıf olmasına rağmen şuan için sadece bir öğretmen bulunuyor. Ataması son dakikada yapılan Sürmeli Satı öğretmen okula gelerek okutacağı 4'üncü sınıflara derse girmeye başlamış. Ancak 1, 2 ve 3’üncü sınıflar ile ana sınıfını okutacak öğretmenler henüz okula teşrif etmemişler. Öğretmenlerin atamalarının yeni yapıldığı ve çalıştıkları okullardan ilişiklerini henüz kesemedikleri için önümüzdeki Pazartesi günü göreve başlayacakları öğrenildi.


Okulların açılmasıyla birlikte heyecanla okula gelen öğrenciler ise öğretmenleri olmaması karşısında şaşkınlık yaşarken, bir an önce derslerinin başlamasını bekliyorlar. Milli Eğitim Müdürlüğü bu gecikmenin sebebine ilişkin bir açıklama yapacak mı bilinmez ama 2014 Türkiye’sinde eğitimde halen bu tür aksaklıkların yaşanması, özellikle Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın memleketinde yaşanması, ne kadar kabul edilebilir bunu da kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.

 

Editör: TE Bilişim