Bilecik Edebali Kültür ve Araştırma Derneği Başkanı Arif Durmuş, yaklaşık 4000 kişilik hazırlanan aşureyi üniversite öğrencilerine ve hocalarına ikram etti.

Dernek Başkanı Durmuş kendi elleriyle öğrencilere ikram ettiği aşureler sonrasında şöyle konuştu; “Derneğimizin üniversite öğrencilerimiz, çocuklarımız için düzenlemiş olduğu aşure ikramını her yıl olduğu gibi bu yılda öğrenci otağında gerçekleştiriyoruz. Bundan sonraki yıllarda da dernek olarak daha geniş kapsamlı düşünüyoruz. Bizim Derneğimiz için Şeyh Edebali Üniversitesinin büyük bir anlamı var. Bu anlamı da bugün burada yaşatmak için bir araya geldik. Üniversitemizden çıkacak öğrencilerimizde örf ve adetlerini, geleneklerini, inançlarını yayacaklarına canı gönülden inanıyorum.”dedi.

Akşure ikramının yapıldığı öğrenci otağında MHP Belediye Başkan Adayı Hüseyin Şensoy ve Ak Parti aday adayı Orhan Şişman’da katıldı. Aynı zamanda dernekte üyelikleri bulunduğunu ifade eden Şensoy ve Şişman, aşure ile ilgili duygularını şöyle ifade ettiler.


Şensoy; “   Aynı zamanda derneğimizin kurucusu olduğum Edebali Kültür ve Araştırma Derneğinin bu çalışmalarından dolayı başarılar diliyoruz. Allah Kabul etsin. Aşure bildiğiniz gibi birliktelik anlamında çok önemli bir mesajı veren  geleneğimiz. Katkılarından dolayı başkanımızatekrar teşekkür ediyorum.”dedi.

Şişman ise; “Mübarek bir ayın içersindeyiz. Bugün burada yine Arif Durmuş başkanımız davet etti. Bende olduğum Edebali Kültür ve Araştırma Derneğinin bir üyesiyim. Bu güzel günler toplumumuza hayırlara vesile olmasını, birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizin pekiştirilmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim. Dernek başkanımıza, öğrencilerimize ve derneğimize teşekkür ediyorum.”dedi.




 

Editör: TE Bilişim