Akademik yıl açılışının ardından yapılan açılış törenine Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen, Belediye Başkanı Selim Yağcı, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, YÖK Üyesi Prof.Dr. Hayati Develi, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İbrahim Taş, çevre üniversitelerin rektörleri, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Belediye Başkanı Selim Yağcı programda yaptığı konuşmada; Bilecik Belediyesi tarafından üniversite yerleşkesine kazandırılan Öğrenci Otağının hayırlı ve uğurlu olmasını dileyerek, şunları söyledi:

''Bugün özel ve güzel bir gün. Bugün yeni akademik yılın açılışını gerçekleştirdik. Bununla birlikte Öğrenci Otağımızın açılışını yapıyoruz. Buraya teşrif ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Bilecik; Taşı Mermer, Toprağı Seramik, Yaprağı İpek, Diriliş, Kuruluş ve Kurtuluşun Şehri, Şeyh Edebali Diyarı, Ata toprağı ve Ertuğrul Sancağı bir şehir. Bu topraklar İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın düsturunun doğduğu topraklardır. Onun için temsil ettiğimiz misyon son derece önemli. Önce insan diyoruz ve elimizden ne geliyorsa onları yapmaya çalışıyoruz.

İmkanlarımız az olabilir, nüfusumuz küçük olabilir. Ancak bizler aramızdaki sevgi ve birlik ile bunu çoğaltıyoruz. Bizler bu anlamda azı çok yapma gayretindeyiz. Bilecik ve üniversite olarak dünden çok daha iyiyiz. Ancak yarın daha iyi olmak için bizlere lazım olan şey birbirimizi daha çok sevmek, birlik ve beraberlik içinde olmaktır. Bu vesile ile İnşallah akademik yılı açılışlarımızı güzel buluşma ve konserlerle yapmak istiyoruz. Bu anlamda bu tür açılışları geleneksel olarak gerçekleştirmek istiyoruz. İnşallah üniversitemiz ile işbirliği içinde bunları yapacağız'' ifadelerini kullandı.


Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen ise üniversite yerleşkesine güzel ve öğrencileri için önemli bir eserin kazandırıldığını belirterek, Belediye Başkanı Selim Yağcı'ya teşekkür etti.

Üniversite Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş ise Belediye Başkanı Selim Yağcı'nın, üniversitenin kuruluşundan bu yana her çalışmada emeği olduğunu belirterek,'' Belediye Başkanımız Selim Yağcı'nın Bilecik'teki hizmet başlangıcı, üniversitemizin kuruluşundan önce.Onun için Başkanımızın şu ana kadar üniversitede kurulan her bir eserinde emeği ve tuğlası vardır. Ben bu katkıları dolayısıyla teşekkürlerimi bildiriyor ve bundan sonra da katkılarıyla yanımızda olacağına inanıyorum.'' ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından Öğrenci Otağının açılışı gerçekleştirildi. Daha sonra Belediye Başkanı Selim Yağcı, Vali Yardımcısı Taşdöğen ve il protokolüne Otak'ta aşure ikram edildi.

Editör: TE Bilişim