Bilecik, Eskişehir, Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak’ta elektrik dağıtım hizmeti veren OEDAŞ, yeni yıla girerken güvenli ve sürdürülebilir enerji arzı sağlamak için 31 Aralık Pazar ve 1 Ocak Pazartesi günleri planlı kesinti yapılmayacağını duyurdu. 

Dış faktörlerden kaynaklanabilecek olası arızalara karşı hizmet verdiği Bilecik dahil 5 ilde toplam 458 kişilik ekip oluşturan OEDAŞ, ana kontrol merkezi ile uzaktan; arıza, bakım ve onarım ekibi ile arıza olan bölgede çalışma yapacak.
 OEDAŞ, bölgede hayatına dokunduğu yaklaşık 3 milyon kişiye yeni yıla girerken güvenli ve sürdürülebilir enerji arzı sağlamak üzere gerekli tedbirleri aldı. Buna göre 31 Aralık Pazar ve 1 Ocak Pazartesi günleri planlı kesinti yapılmayacak.
OEDAŞ, dış faktörlerden kaynaklanabilecek olası arızalara karşı hizmet verdiği beş ilde toplam 458 kişilik ekip oluşturdu. Böyle bir durumda ilk etapta ana kontrol merkezi devreye girecek ve OEDAŞ’ın dağıtım merkezlerinin yüzde 44’ünde, trafolarının ise yüzde 99’unda kurulu olan SCADA sistemi ile uzaktan müdahale gerçekleştirecek. Yerinde müdahale gereken durumlarda ise arıza, bakım ve onarım ekibi en kısa sürede çalışma yapacak.
24 saat kesintisiz erişim, hızlı çözüm
Tüketiciler yılbaşında, 7 gün 24 saat hizmet veren ‘ALO 186 OEDAŞ Çözüm Merkezi, ‘OEDAŞ 186’ mobil uygulaması, internet sitesi ve e-posta üzerinden OEDAŞ ile iletişime geçip arıza bildirimi veya diğer taleplerini iletebilecek.  NEVZAT KAPTAN

Editör: Korkmaz Kesik