Osmangazi Elektrik Dağıtım Şirketi (OEDAŞ) Direktörü Muzaffer Yalçın, 2019 yılı içerisinde Bilecik’e 130 Milyon TL’lik bir yatırım gerçekleştirileceğini belirtti.

Osmangazi Elektrik Dağıtım Şirketi (OEDAŞ) Direktörü Muzaffer Yalçın ve Bilecik İşletme Müdürü Hacı Kadir Aykut Bilecik’te New Point Otel’de basın mensupları ile bir araya gelerek yatırım çalışmaları hakkında bilgilendirmelerde bulundular. 130 Milyon TL’lik bedel ile  Bilecik ‘e tarihinin en büyük yatırımlarından birinin yapıldığı  ifade eden Direktör Muzaffer Yalçın, gerçekleştirilecek yatırımlarla beraber daha güvenli, takip edilebilir, daha yeni bir şebekeyle, daha az kesintiyle arıza kaynaklarını yok ederek enerji sağlanmış olacağını belirtti.

Gerçekleştirilecek yatırımlar kapsamında   200 kişilik istihdam sağlanacağını da belirten Yalçın, şu ifadelere yer verdi:

“Afyon Karahisar Bilecik Eskişehir Kütahya ve Uşak illerinden oluşan beş ilimizde elektrik dağıtım hizmeti veriyoruz. Amacımız, hizmet verdiğimz illerin hakettiği modern bir altyapıya kavuşturmak ve kesintisiz bir enerji sağlamak.

“BİLECİK’E 33 MİLYON TL’LİK YATIRIM YAPTIK”

 Bu hedeflerimiz doğrultusunda Zorlu Enerji olarak devraldığımız 2017 yılından itibaren yatırım planlamalarına başladık. 2017-2018 yılları arasında Bilecik ilimize 33 Milyon TL’lik bir yatırım yaptık. İçinde bulunduğumuz 2019 yılında ise Bilecik ilinde takriben 130 Milyon TL’lik yatırım planladık ve bu yatırım çalışmalarına başlandı.

YATIRIM HEDEFLERİ

OEDAŞ bölgesinin tamamında 1 Milyar TL’nin üzerinde bir yatırım planlaması yapıldı. 2019 yılının sonunda ,31 Aralık’ta bu yatırımı hayata geçirmiş olacağız. Böylece daha güvenli, takip edilebilir, daha yeni bir şebekeyle, daha az kesintiyle arıza kaynaklarını yok ederek enerji sağlamış olacağız. Bilecik’e yapacağımız 130 Milyon TL’lik yatırım sonucunda bu bölgeye 200 kişilik bir istihdam sağlayacağız.  Plansız kesintilerimizi yüzde 30 azaltmayı hedefliyoruz. 50 bin aboneye daha verimli hizmet sağlayacağız. 120 kilomtre civarında bir kazı yapacağız. 330 kiloemtrelik şebekeyi yenileyeceğiz. Yaştan dolayı yenilenmesi gereken 330 kilometrelik şebekenin yapılanması sağlanacak. 35 kilometre yeni enerji nakil hattı yapacağız. 1870 adet enerji nakil hattı direği tesis edeceğiz . Bu çalışmaların hepsini 31Aralık 2019 tarihinde bitirmiş olacağız.

BİLECİK MERKEZE 45 MİLYON TL PAY

 İl ve ilçelere göre baktığımız zaman da Bilecik şehir merkezinde 45 milyon TL, köy ve ilçeler için de 85 Milyon TL’lik bir yatırım  paylaştırmış olacağız. Yenileme çalışmaları tesislerimiz 5  ilçe merkezi, 3 belde, 87 köy, 2 adet karayolu refüj aydınlatması, 15 adet enerji nakil hattı ve şehir merkezinde 2 adet gerilim dönüşümü projemizden oluşmaktadır. Bilecik merkezde ilçelerde ve köylerde toplam 131 adet trafo sökülecek ve yerine 148 adet yeni trafo tesis edilecek. Sökülecek trafoların sebebi güçlerinin arttıırlması. Bilecik ili  sorumluluk sahasında toplam 1504 adet daha yeni aydınlatma direği tesis edeceğiz.”dedi.

OEDAŞ)Direktörü Muzaffer Yalçın ve Bilecik İşletme Müdürü Hacı Kadir Aykut’un basın mensuplarının sorularını cevaplamasıyla toplantı sona erdi.

Editör: TE Bilişim