Osmangazi Elektrik Dağıtım A.Ş., İl İşletme Müdürü Kadir Aykut, Yardımcı Yönetici Esat Tayfun İnay ve Medya İlişkileri Grup Direktörü Müzeyyen Öztürk gazetemize ziyaret gerçekleştirdi.

Gazetemiz sahibi Mehmet Özgür ile OEDAŞ’ın yatırımlarına ilişkin bilgi paylaşımı yapan Müdür Aykut, konuya ilişkin bilgi notu paylaştı.

OEDAŞ’ın yatırımlarına ilişkin paylaşılan bilgi notunda şu açıklamalara yer verildi:

“Osmangazi Elektrik Dağıtım A.Ş., Afyonkarahisar, Bilecik, Eskişehir, Kütahya ve Uşak'ı içine alan ve Türkiye elektrik tüketiminin yaklaşık yüzde5'ini gerçekleştiren dağıtım bölgesinde 1,7 milyonu aşkın tüketiciye elektrik dağıtım hizmeti sunuyor.

Osmangazi EDAŞ; 2017‘de yaptığı toplamda 445 Milyon TL'ye yaklaşan bakım, onarım, yenileme ve teknolojik altyapı yatırımı ile sorumluluk sahasındaki il ve ilçelerde elektrik dağıtımını geliştirmeye devam ediyor.

Osmangazi EDAŞ, 2017 yatırım planlan doğrultusunda geçen yıl, Bilecik'te faaliyette bulunduğu tüm bölgede toplam 27 enerji nakil hattı direği tesis etti. Yatırım faaliyetleri çerçevesinde dikilen aydınlatma direği sayısı ise 1073‘ü aştı. Osmangazi EDAŞ 2017 yılı içerisinde bölgesinde yaklaşık 50.000 aydınlatmayı da tamir etti.

Osmangazi EDAŞ Bilecik'te bu yatırımlarına ek olarak alçak ve yüksek gerilim elektrik şebekesi yenileme çalışmaları çerçevesinde enerji nakil hatlarının yeraltına alınması için S4 km'yi aşan kazı yaptı ve 68 bin metre kablo döşedi.

Osmangazi EDAŞ, direkt ve dolaylı olarak yaklaşık 2.000 kişiye istihdam sağlıyor.

Çağrı Merkezini kuran OEDAŞ, 186 üzerinden 24 saat hizmet veriyor.

2018 yılı sonunda bölgenin teknolojik altyapısını tamamlamayı hedefleyen OEDAŞ, tek merkezden anlık olarak takip yapılabilecek, dağıtım sistemine dakikalar içerisinde müdahale edebilecek teknolojik altyapı çalışmalarına devam ediyor.

OEDAŞ çalışanlarını, sürekli verdiği mesleki eğitimlerle destekliyor, iş sağlığı ve güvenliği alanındaki bilinç ve iş kültürünü geliştirmeyi ve tüketicilerine güvenli, kaliteli ve kesintisiz hizmet vermeyi hedefliyor. Eğitimlere tüm saha personeli katılıyor.

Osmangazi EDAŞ kalitesini sadece sözde bırakmıyor, uluslararası belgelerle tescilliyor, 2017 yılı içerisinde tam beş adet belge almıştır bunlar; ISO 9001 Kalite Yönetimi, ISO 14001 Çevre, ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti, ISO 27001 Bilgi Güvenliği ve OHSAS 18001 iş Sağlığı Güvenliği Yönetim Sistemleri belgeleridir.

Bakım, arıza giderme ve sokak aydınlatmaları tarama çalışmalarında önemli bir ilerleme kaydeden Osmangazi EDAŞ, dağıtım hizmetlerinin daha sağlıklı hale getirilmesi ve elektrik dağıtım altyapısının daha fazla güçlendirilmesi amacıyla özveriyle çalışmalarına devam ediyor.”

Editör: TE Bilişim