Cafer Elmas

       Elektriğini ödeyemeyen veya faturasını ödemeyi unutan vatandaşlara ertesi günü kesim cezası gönderme hızını gösteren OEDAŞ,  inşaatlardaki kaçak elektriği görmüyor mu, yoksa müteahhitlere göz mü yumuyor?

Bilecik Ertuğrulgazi Mahallesi 6 Eylül Caddesi üzerindeki Bölge Sokak’ta aynı müteahhit firmaya ait iki inşaat yapılıyor. Ne var ki uyanık müteahhit bir inşaata şantiye elektriği bağlatmamak için diğer inşaattan kaçak elektrik çekerek inşaatın elektrik ihtiyacını karşılıyor. Yılmaz İnşaat’a ait binaların arasına çekilen ve yol üzerinden geçen ince elektrik kablosu tehlike saçarken, olası bir kopma veya  kaçak durumunda vatandaşların hayatını da tehlikeye sokacağı belirtiliyor.

Gün içerisinde bu yoldan ve kablonun üzerinden yüzlerce aracın geçtiği belirtilirken, yoldaki kaçak elektrik kablosunun kopması veya kaçak meydana gelmesi durumunda özellikle mahalle çocuklarının ve sokaktan geçenlerin tehlike altına gireceği belirtiliyor. İnsanları canından bile edebilecek yükseklikte voltaja sahip elektrik kablosu tehlike saçarken, OEDAŞ'ın ise hiç denetlememe yapmadığı gözleniyor.

Elektriğini bir gün geciktiren vatandaşlara ertesi gün kesim kağıdı gönderecek kadar hızlı ve takipte olan OEDAŞ’ın inşaatlardaki kaçak elektriği neden denetlemediği ise soru işareti.

“Müteahhitlere göz mü yumuluyor” sorusunun da akıllara geldiği olay insan hayatını tehlikeye sokacak cinsten. İnşaatın yaklaşık 1. 5 yıldır bu şekilde devam ettiğini belirten mahalle sakinleri yoldaki kaçak elektrik kablosundan tedirgin olduklarını dile getirerek OEDAŞ yetkililerini göreve davet ettiler.

 

Editör: TE Bilişim