Ülkemiz konum itibariyle Doğu ve Batı’nın tam ortasında bulunuyor. Bu konumu sebebiyle Batı’ya iltica etmek isteyen pek çok mülteci ülkemize sığınıyor. Özellikle son dönemde Suriye’de yaşanan iç karışıklıklar nedeniyle ülkesini terk eden on binlerce insan Türkiye'ye sığındı.

Önceleri kamplarda toplanan sığınmacılar, talebinin karşılanamaması nedeniyle ülkemizin çeşitli illerine yerleştirilmeye başlandı. Bu gün itibariyle Bilecik’te sayılarının 1600 olduğu söylenilen sığınmacılar kiraladıkları evlerde yaşıyorlar. Aylık bağlanan sığınmacıların sağlık harcamaları devlet tarafından karşılanıyor. Havaların soğuması sebebiyle Bilecik Valiliği’nden mültecilere bu hafta kömür yardımı yapılacak.

Gerek siyasi gerek sosyal sebeplerden ülkemize gelen mültecilerle halkımız arasında zaman zaman sorunlar yaşanıyor. Bu sorunlardan biri de, geçtiğimiz gün Cumhuriyet Mahallesi Mutlu Sokak’ta ikamet eden Ramazan Altıntaş ve mülteci komşuları arasında yaşandı.

Altıntaş’ın iddiasına göre, aynı apartmanda yaşadığı komşusunun çocukları Altıntaş’ın kışlık odunlarını çaldı. Daha önce birkaç kez olan duruma göz yuman vatandaş, komşusunu uyardı ama durum tekrarlamaya devam edince polis çağırdı ve komşularından şikayetçi oldu.

Durumdan rahatsızlık duyan ve gazetemize gelerek sorununu dile getiren Altıntaş şunları söyledi:

“Bu bir değil iki değil. Sürekli olarak odunlarımı çalıyorlar. Bakıyorum balkonlarına doldurmuşlar odunlarımı. En sonunda şikayetçi oldum ve polis çağırdım. Ancak onlar da tercüman olmadan ifade alamadılar ve olay kapandı. Daha önce de Iraklı bir mülteci komşum vardı o da içki içip kapıma dayanmıştı. Onunla da karakolluk olmuştuk. Bu insanlar bizden çok farklı. Adetimiz, geleneğimiz göreneğimiz farklı. Ben bu insanlarla birlikte yaşamak istemiyorum. Sürekli sorun çıkartıyorlar. Sadece ben de değil pek çok kişi bu insanlardan rahatsız. Bu insanlarla aynı yerde yaşamadan bizim yaşadıklarımızı anlayamazsınız. Ben Valimize, Belediye Başkanımıza sesleniyorum, bu insanları buradan gönderin.” 

Editör: TE Bilişim