Yaşayan İnsan Hazineleri Ödül Gecesinde Bilecik’in yaşayan değerlerinden, devlet sanatçısı Salim Yaşar, Çömlek Ustalığı alanında ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen “Yaşayan İnsan Hazineleri Geleceğe Aktarılan Mirasın Temsilcileri” Ödül Töreni’nde ülkemizin önde gelen isimlerine ödül takdimi gerçekleştirildi.

Burada Bilecik’in yaşayan değerlerinden, devlet sanatçısı Salim Yaşar, Çömlek Ustalığı alanında “Yaşayan insan hazineleri geleceğe aktarılan mirasın temsilcileri” ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ödül töreninde Salim Yaşar’a eşlik eden İl Kültür ve Turizm Müdür Serkan Bircan, konuyla ilgili yaptığı açıklamasında, “Gelenekten aldığımızı geleceğe taşıyoruz” dedi.

İl Kültür Müdürlüğü folklor araştırmacısı ve halk Bilimcisi personeli Elif Yiğit Tuzcuoğlu’nun da büyük emek harcadığını vurgulayan Müdür Bircan, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

Bugün mutluyuz heyecanlıyız onurluyuz gururluyuz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde UNESCO Programı kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğümüz bünyesinde; ülkemizin tarihi, kültürel ve unutulmaya yüz tutmuş kültürel mirasımızın yaşatan nesilden nesile aktaran usta yetiştiren, ömrünü adayan ve Somut Olmayan Kültürel Miras taşıyıcıları “Yaşayan İnsan Hazineleri” ödülleri takdim edildi.

Bu yıl ödül alanların arasında Bilecik’in Çömlek Ustası Bakanlık Devlet Sanatçımız Salim Yaşar bey ” Yaşayan İnsan Hazineleri Geleceğe Aktarılan Ödül Töreninde ödülünü Sayın Cumhurbaşkanımızdan alma onurunu yaşadı ve bizlere de yaşattı

Bilecik İl Kültür Müdürlüğü folklor araştırmacısı Halk Bilimcisi personelimiz Elif Yiğit Tuzcuoğlu’nun derleyip sunduğu ve büyük emeklerle hazırladığı dosyalarının kabulü ile emekleri olan tüm Bilecik İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ailesine, Sayın İl Kültür ve Turizm Bakanlığımıza, Sayın Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan beyefendiye sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz.

Editör: TE Bilişim