Cafer Elmas

15 Temmuz gecesi camide okunan selayı ve ezanı kestiği iddia edilen ve ardından partisi MHP’den istifa eden İnhisar Belediye Başkanı Ayhan Ödübek, geçtiğimiz Cuma günü tutuklama istemiyle mahkemeye sevkedildi.

Belediye Başkanı Ödübek’in evinde arama yapıldığı ve hakkında terör örgütü propagandası yapmak, hakaret, görevli memura mukavemet, görevi kötüye kullanma suçlamasıyla ifadesinin alındığı öğrenilirken, Ödübek, Savcılık tarafından tutuklanması istemiyle üst mahkemeye sevkedildi.

İfadesi alınan Ödübek hakkında yurtdışına çıkış yasağı koyuldu ve denetimli serbestlik şartıyla serbest bırakıldı.

Ödübek, geçtiğimiz günlerde bir basın toplantısı düzenleyerek hakkındaki iddialara cevap vermiş caminin camlarını kendisinin kırmadığını, kimseyi darp etmediğini ve o gece paralel devlet yapılanmasının yönetime el koyduğunu zannettiklerini ve bu sebeple sela ve ezan okunduğunu düşündüğü için müdahale ettiğini kendisininde müslüman bir kişi olduğunu ve kesinlikle ezana karşı olmadığını açıklamıştı.

Ödübek, daha sonra partisine zarar vermemek adına istifa ettiğini açıklamıştı.  Önceki günde yaşanan bu olayın ardından Savcılık soruşturma başlatmış ve Ödübek, savcılık tarafından tutuklanması istemiyle üst mahkemeye sevkedildi. İfadesi alınan Ödübek hakkında yurtdışına çıkış yasağı koyuldu ve denetimli serbestlik şartıyla serbest bırakıldı. 

Editör: TE Bilişim