Yaklaşık iki haftadır iş bırakma eyleminin sürdüğü Söğütsen seramik fabrikası işçilerin ikinci maaşı da yatırılırken fabrikanın üretim kapasitesini küçültme kararı aldığı öğrenildi. 

Söğüt’te Yıldızlar SSS Holding’e ait Söğütsen Seramik Fabrikası’nda çalışan 1000’i aşkın işçi iki aylık maaşlarının ödenmemesi nedeniyle 7 Şubat Cuma günü iş bıraktı. Yaklaşık iki hafta süren iş bırakma eyleminin ardından işçiler ile fabrika yönetimi uzlaşmak için masaya oturdu. İşçiler ile işveren arasında uzlaşma sağlanamazken işveren, fabrikanın üretim kapasitesini küçültme kararı aldı. 

Fabrika yönetimi tarafından işçilere Yıldız SSS Holding’in Çankırı Kurşunlu'daki yatırımından zarar ettiği ve nakit sıkıntısı çektiği bu yüzden işçilerin maaşının iki ay boyunca ödenemediğini söyledi.

İşçilerin ödenmeyen Ocak ayı maaşı ödenirken, üretim kapasitesi düşürülerek yaklaşık 250 işçinin işe alınacağı öğrenildi. Düzenli bir maaş vermeyeceğini belirten işverenin ‘siz çalışmazsanız ileriki günlerden dışarıdan işçi getirerek üretime tekrar başlayacağım’ dediği iddiasında bulundular. 

Editör: TE Bilişim