Selmanoğlu’nun  “iki ayyaş” göndermesiyle Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü’yü kastettiği yorumu yapılırken, Bilecik Valiliği de

Atatürk ve Cumhuriyet  düşmanı bir adama Bilecik’te  hediye verdiği yönünde eleştirilere maruz kaldı.

Bilecik, Gazeteci Yazar Tuğrul Selmanoğlu’nu 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü dolayısıyla Bilecik’te günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmayla tanıdı. AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük bir sempatizanı olarak bilinen Selmanoğlu, sosyal medya hesabı üzerinden 23 Temmuz’da yaptığı paylaşımda “Biri kör biri sağır iki ayyaş vermişler kafa kafaya... Kadeh tokuşturmuşlar kökünden kestikleri bin yıllık çınarın cenazesine... Dalların figanını... Biri duymamış, biri görmemiş... Biri kör, biri sağır iki ayyaş...” ifadelerine yer verdi.

“2 ayyaş” diye tarif ettiği kişilerin Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü olduğunu dile getiren çok sayıda kişi, Selmanoğlu’nu Atatürk ve Cumhuriyet düşmanlığı ile suçlayarak büyük tepki gösterdi.

Diğer yandan,  Bilecik Valisi Bilal Şentürk’ün Selmanoğlu’na 15 Temmuz’da plaket verirken çekilen fotoğrafı ve Selmanoğlu’nun tepki çeken gönderisi  birlikte paylaşıldı. Yapılan yorumlarda, “Arabadan video çekip, yayınlamaktan başka meziyeti olmayan bu gurbetçi arkadaş hangi gazetede çalışmış? Hangi kitapları yazmış? Bu milletin parasını bu trollere yedirmek hangi vicdana sığar? “Ne kadar çok kuyruk acısı olan varmış... Bilecik Valiliği bu Atatürk ve Cumhuriyet düşmanına ödül verdi” “Bilecik Valiliği bu trole ne hediyeler verdiniz? Para ödediniz mi, ödediyseniz ne kadar?” ifadelerine yer verildi.

Önceki bazı  paylaşımlarında da benzer suçlamaların hedefinde kalan Selmanoğlu, iki ayyaş olarak belirttiği kişilerin  Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü değil, Osmanlı’nın yıkılışına sebep olan Enver ve Talat Paşa  olduğunu belirtti.

Editör: TE Bilişim