Adapazarı ziyaretlerinin ardından Afyon’a geçecek olan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Bilecik’e gelerek Şeyh Edebali Türbesini ziyaret etti. Kurtulmuş’u; Milletvekili Halil Eldemir, Vali yardımcısı Mustafa Güney, Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın aralarında bulunduğu kalabalık bir heyet karşıladı.


Kurtulmuş, Şeyh Edebali Türbesi’ni ziyaret ederek burada dua etti. Türbe girişinde ve çıkışında Milletvekili Halil Eldemir ve Belediye Başkanı Selim Yağcı ilimizin önemli sorunlarını Kurtulmuş’a aktardılar.

Şeyh Edebali Türbesi’nin karşısında bulunan Şehir mezarlığına akan kanalizasyon devam eden fore kazık çalışmaları hakkında Kurtulmuş’a bilgi veren Yağcı, konu ile ilgili mali yardım isteğinde bulundu.

Kurtulmuş, çalışma ile ilgili daha önceden çeşitli mali yardımların yapıldığını ifade ederken Pazartesi günü gerçekleşecek Bakanlar Kurulu toplantısında konuyu Maliye Bakanı’na aktaracağını belirtti. Kurtulmuş, “Önceki hükümetimizde burası için bir destek verdik. Yardımın son kısmı kalmış. Onu da maliye bakanımıza ileteceğim. Kısa süre içerisinde ödenek buraya ulaşır” dedi.

 Kurtulmuş, türbeyi ziyarete gelen vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdikte sonra Afyon’a hareket etti. 

Editör: TE Bilişim