Eren Dumlupınar

Geçtiğimiz Ekim ayında karıştığı trafik kazasının ardından kaçan sürücü, ilimiz Emniyetinin çalışmaları sonucu yakalandı.

27 Ekim günü akşam saatlerinde 9. Eğitim Tugay Komutanlığı önünde bir araca arkadan çarparak kaçan sürücü, 2 ay süren takibin ardından yakalandı. Emniyet Müdürlüğü konuyla ilgili yayınladığı açıklamada şu bilgilere yer verdi:

Olayla ilgili olarak yapılan araştırmalar kapsamında ilk olarak tarafların ve görgü tanıklarının beyanlarına başvuruldu, ancak yürütülen soruşturmada herhangi bir sonuca varılamadı. Bunun üzerine Cumhuriyet Savcılığınca verilen talimat gereği konunun Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince de araştırılması ve incelenmesi istendi.

Başlatılan kapsamlı çalışmalar doğrultusunda olayın mağduru ile görgü tanıklarının ifadelerinden, kazaya sebebiyet verdiği ve olayın akabinde Hürriyet Mahallesinde bulunan kapalı pazar istikametine doğru uzaklaştığı anlaşılan aracın beyaz renk farlı (zenon) koyu siyah renkli Renault marka Megane 2 model araç olduğu tespit edildi. Daha sora 11 plakalı koyu renkli Renault marka Megane 2 model tüm araçların il ve ilçe Trafik Tescil birimlerinde kaydı incelendi. Ayrıca ilimize kayıtlı yaklaşık 196 aracın (PTS kamera kayıtlarından) kaza olayının öncesi ve sonrası tarihlerdeki hareketleri inceleme altına alındı ve bu araçlar içerisinde sadece 11 plakalı siyah renkli aracın ön tamponunda değişikliklerin olduğu fark edildi.

Bunun üzerine, bahse konu aracın ilimiz PTS kayıtlarındaki tüm hareketleri ve görüntüleri detaylı bir şeklide incelendi. Aracın kazadan önce sürekli hareket halinde olduğu görüldü ancak kazanın gerçekleştiği 27 Ekim tarihinden 14 Kasım tarihine kadar geçen sürede herhangi bir PTS görüntüsüne rastlanılmadı. Bu bulgu sonrası aracın kazadan  dolayı tamirde olabileceği düşünüldü.

Bunun üzerine kaza tarihinden önceki ve sonraki görüntüleri tekrar detaylı bir şekilde incelenen 11 plakalı aracın, kaza tarihinden önce ön tamponunda bulunan radyatör ızgaralarının nikelajlı olduğu, ancak kaza tarihinden sonraki görüntülerinde radyatör ızgaralarının üzerinde olması gereken nikelajların yerinde bulunmadığı görüldü ve PTS kayıtları incelemesi sonrası kazaya karışan araç olduğu tespit edildi. Şüpheli sıfatıyla yakalanan aracın sürücüsü 22 Aralık tarihinde adli makamlara teslim edildi. 

Editör: TE Bilişim