İnşaatların sokak aralarını, yaya kaldırımlarını hatta ana caddeleri inşaat malzemeleriyle kapattığını ve vatandaşların bu durumdan şikayetçi olduğunu daha önce defalarca kez gündeme getirmiştik. Devam eden inşaatların sokaklara saçılan kumu, demiri, tuğlası bir yandan kaldırımları kapatarak vatandaşların geçişine engel olurken bir yandan da araç trafiğini tehlikeye sokuyor. Zaten dar olan sokak aralarını içinden çıkılmaz hale getiren bu durum karşısında Belediye yetkililer uzun süredir tepkisiz kalırken, vatandaşların şikayetlerine Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri yetişti.


Dün sokaklarda çalışma yapan Bilecik Trafik Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, kaldırımları ve sokakları işgal eden inşaatları bir bir tespit ettiler. Kurallara aykırı çalışmaları fotoğraflayan Trafik ekipleri, yetkilileri bir defaya mahsus uyardılar ve bir hafta içinde malzemelerin kaldırılmasını istediler. Trafik ekipleri uyarıları dikkate almayan inşaatlara önümüzdeki hafta başından itibaren 356’şar lira para cezası kesmeye başlayacak.


Karayolları Trafik kanununun 14’üncü maddesi gereğince; Karayolu yapısı üzerine, trafiği güçleştirecek, tehlikeye sokacak veya engel yaratacak, trafik işaretlerinin görülmelerini engelleyecek veya güçleştirecek şekilde bir şey atmak, dökmek, bırakmak vb, hareketlerde bulunmak ve karayolu yapısı ve güvenlik tesisleri ile trafik işaretlerine zarar vermek, yerlerini değiştirmek veya ortadan kaldırmanın suç olduğunu ifade eden Trafik ekipleri, ilimizin bu sorununun çözümüne yaptıkları katkıyla övgüyü hak ettiler.

Editör: TE Bilişim