Eskişehir CHP İl Kadın Kolları tarafından düzenlenen aday adaylarının tanıtım toplantısına misafir olarak katılan Bilecik Belediye Başkan Aday Adayı Nevin Tan ilgi odağı oldu. 11 kadınla Eskişehir’e adeta çıkarma yapan Tan, “Biz Bilecik’iz, Bilecik Bizim” mesajı verdi.

CHP Eskişehir Kadın Kolları’nın düzenlediği kadın aday adayları tanıtım toplantısı Taşbaşı Kültür Merkezi’nde düzenlendi. CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, CHP Parti Meclis Üyesi Gaye Usluer, İl Kadın Kolları Başkanı Esma Zakire Altınel, CHP Büyükşehir Belediye başkan aday adayı Jale Nur Süllü ve belediye meclis üyesi aday adaylarının yanı sıra Nevin Tan ile birlikte 11 Bilecikli CHP üyesi kadın katıldı.  

Eskişehirli CHP’liler Tan’a yakın ilgi gösterirken, Tan’ın yaptığı konuşmayı coşkulu şekilde alkışladılar. Tan, kendini tanıttığı konuşmasında; kadınların yaptıkları tüm işlerde daha detaycı ve titiz olduklarını, kişisel menfaatlerini çok da ön planda tutmayıp kendilerinin dışındakiler için hizmet vermeye yatkın olduklarını, bahşedilen anne olma ayrıcalığının özelliğini tüm işlerine yansıtabildiklerini vurguladı. Her alanda başarı kaydedebilen kadının sırf cinsiyet kotasından dolayı bir yerlerde adının yazılı olmasının çok sakıncalı olduğunu donanım, yeterlilik ve becerinin asıl ön planda tutulması gereken unsurlar olması gerektiğini, her şeyden önce toplumda cinsiyet ayrımı gözetilmeksizin birey olarak değerlendirilmeleri gerektiğini ifade etti. Kendini geliştiren çağdaş bir kadın olarak üzerine düşen sorumluluğun bilincinde olduğunu, bu güne değin bazen dizleri titrese de kuyruğu hep dik tutmaya çalıştığını ancak bu aşamada hem kendine olan öz güveni hem de ailesinden ve halkından aldığı destekle artık dizlerinin titremediğini talip olduğu görevi gereği gibi yerine getirebileceği hususunda inancının tam olduğunu söyledi. Tan; “Erkek egemen siyaset okyanusuna dalmaya hazırım ve bu okyanusta boğulmayacağımı biliyorum. Kadınlar olarak birbirimize dayanışmamızı eksik etmez isek, Cumhuriyet Halk Partisi olarak biliyorum ki yolumuz açık, solumuz açık. Komşu ilimizde, burada olmaktan ve yaratılan bu sinerjinin bir parçası olmaktan dolayı çok mutluyum.” dedi ve Bilecik’te yerel yönetimleri Cumhuriyet Halk Partisinin alacağını ve örnek çalışmalara imza atacaklarını söyledi.

Tolantıya Bilecik’ten; belediye başkan aday adayı Nevin Tan, belediye meclis aday adayı Bakiye Oral, il yönetim kurulu üyesi Nuran Özturp, Aysel Özkan, Rukiye Yıldırım, merkez ilçe yönetim kurulu üyesi Semiha Doma, parti üyesi Nurten Bilecikligil, Tennur Tutgun, Pelin Gırca,Fatma Kurtyılmaz katıldılar.




 

Editör: TE Bilişim