Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 95’inci yılında, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, Valilikten alınan özel izinle resmi törene alternatif olarak, Atatürk anıtına çelenk sunuldu. Atatürkçü Düşünce Derneği, Cumhuriyet Halk Partisi ve Vatan Partisinin katıldığı törende konuşan CHP Milletvekili Adayı Av. Çağatay Karaahmet, resmi törene katılmayan Belediye Başkanı Selim Yağcı’ya yüklendi. Karaahmet, şehrin mülki amiri olduğunu belirttiği Yağcı’ya “Neredesin? Çok mu zor gelmek?” diye sordu ve kınadığını söyledi.

Alternatif 23 Nisan töreni; ADD, CHP ve Vatan Partililerin Cumhuriyet Meydanı’nda buluşmasıyla başladı. Alana giren CHP’liler, Vatan Partililer tarafından alkışlanırken, CHP’lilerden de aynı şekilde karşılık geldi. Törenin açılışını yapan CHP Bilecik Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan; “7 Nisan’a kadar bize Çelenk sunmayı yasaklayan bir zihniyeti 7 Haziran akşamı bitireceğiz. Ve bundan sonra törenlerde Atamıza çelenk sunmaya devam edeceğiz” şeklinde kısa bir açıklama yaptı. Atatürk anıtına çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden törende, dernek ve siyasi parti temsilcileri kısa birer konuşma yaptı.

ADD Başkanı Köse: “Cumhuriyetimize sahip çıkacağımıza söz veriyoruz”

Törende ilk söz alan isim ADD Başkanı Feyzi Köse oldu. Milli Bayramların yok edilmeye çalışıldığını söyleyen Köse, bayramlara sahip çıkacaklarına bir kez daha söz verdiklerini belirtti. Köse konuşmasında şunları söyledi:

“Çok değerli Atatürkçü arkadaşlarım; bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızın 95’inci yıl dönümü. Saat 10:00’da resmi törenler vardı. Oraya katılan arkadaşlarımız gördüler; sadece Milli Eğitim Müdürlüğünün çelengi koyuldu. Bayramlarımızı yok etme operasyonunun devamı. Hep birlikte yaşadık bunu. Ama bizler, Atatürkçüler, inadına bayramlarımıza, milli değerlerimize sahip çıkmaya devam edeceğiz. Onların yok saydığı bayramlarımızı inadına kutlamak için elimizden ne gelirse yapacağız. Dolayısıyla milli değerlerimize yapılan bu saldırıları kınıyorum. Bayramlarımıza sahip çıkacağımıza buradan bir kere daha söz veriyoruz.

Değerli dostlar, Ulusal Egemenlik Bayramı aynı zamanda dünyada çocuklara armağan edilen tek bayram. Büyük Atatürk’ümüzün armağanı. Ulusal egemenliğin önemi o kadar büyük ki… Atatürk’ün ‘6 Ok’la simgeleşen ilkelerinden ‘Halkçılık’, ulusal egemenliğin içinde. Değerli dostlar, mevcut iktidar 13 yıldır iş başında, eskinin Başbakanı bu günün Cumhurbaşkanı Tek Adam sultasına gidiyor. Halkın iradesini yok sayıyor. O yüzden, egemenliğin ne olduğu, ulusal egemenliğin millete ait olduğu çok çok önem arz ediyor. Bu duygular içerisinde, bu bayramlarımıza sahip çıkacağımıza, Atatürk’ümüzü yaşatacağımıza, laik-demokratik Cumhuriyetimize sahip çıkacağımıza söz veriyoruz

Güngör: “İnsanlarımız üzerinde kurulmaya çalışılan hegemonyaya dur diyeceğiz”

Törenin ikinci konuşması, Vatan Partisi İl Yöneticisi Eren Güngör’den geldi. Yasakçı zihniyete dur diyeceklerini söyleyen Güngör şöyle konuştu:

“Değerli yurtseverler; Atatürk’ün Milletimize ve dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Emenlik ve Çocuk Bayramı’na imza atmak için toplandık. Cumhuriyetçiler, yurtseverler ve aydınlar olarak; burada yasakçı zihniyete, Cumhuriyet ve ülke çıkarlarını göz önünden kaldırmaya yönelik çalışmalara, insanlarımız üzerinde kurulmaya çalışılan hegemonyaya dur demek üzere toplandık. Buradan değerli partili arkadaşlarım ve Cumhuriyet Halk Partisinin değerli üyelerine çok teşekkür ediyorum. Biliyorsunuz, Bilecik dahil olmak üzere tüm yurtta milli bayramlarımız büyük bir dejenerasyona uğramaktadır. Burada, biz Atatürkçü ve Cumhuriyetçi insanlara bir görev düşüyor. Bu görevi burada haykırmak üzere bulunuyoruz. Sizlere, bu onurlu duruşu, bu gururu temsil ettiğiniz için teşekkür ediyorum.”

Karaahmet: “Selim Yağcı’yı kınıyorum”

Törende son olarak söz alan isim, CHP eski İl Başkanı ve Milletvekili Av. Adayı Çağatay Karaahmet oldu. Yine buruk bir bayram yaşadıklarını söyleyen Karaahmet, konuşmasında sabah saatlerinde gerçekleşen resmi törene katılmayan Belediye Başkanı Selim Yağcı’yı hedef aldı. “Sen neredesin? Çok mu zor gelmek? Burada bulunmak çok mu zor?” diye soran Karaahmet, Yağcı’yı kınadığını ifade etti. Çağatay Karaahmet konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Öncelikle hepinizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı kutluyorum. Yıllardan beri milli değerlerimize, başta milli bayramlarımız olmak üzere darbe koyuyor bu iktidar. Hepimiz bunun bilincindeyiz. Ama şuna inanıyorum, ulusal mücadele de bir avuç insanla başladı. O kutsal mücadeleyi başlatanlar, çoğaldılar çoğaldılar ve en sonunda başarıya ulaştılar. Biz de milli bayramlarımızda burada 20-30 kişi olabiliriz. Ama bu kutsal mücadele aynı 1923’teki gibi 7 Haziran’da zaferle sonuçlanacak, bundan eminim.

Evet yine üzgünüz. Bir milli bayram kutluyoruz ama yine içimiz buruk. 23 Nisan Milli Egemenlik Bayramımızı burada ufacık bir alana hapsedebilirsin. Çocuklarımızı 100 metrekarelik okul bahçelerine tören kutlamaya hapsedebilirsin. Bir çelenk bırakıp “hadi dağılın” diyebilirsin bu halka. Ama, sen bu halkın direnme gücünü, sen bu halkın vatanseverliğini, bu halkın yurtseverliğini, Mustafa Kemal sevgisini kesinlikle ve kesinlikle yok edemezsin.

Bir noktayı daha arz etmek istiyorum. Törenlerde iktidar temsilcileri zaten zoraki bulunuyorlar. Bugün Bilecik’te yapılan törenlerde, yerelde iktidarını teslim ettiği Belediye Başkanı yoktu. Yardımcısı da yoktu, temsilcisi de yoktu. Görünürde bu kutlama törenlerini küçük alanlara hapsedebilirsin ama sen bu memleketin mülki amiri sayılırsın. Sen neredesin? Çok mu zor gelmek? Burada bulunmak çok mu zor? Zaten Atatürk’e çelenk ve çiçek sundurmuyorsunuz. Ama hiç olmazsa gelip burada bulunmalısınız. Burada belediye Başkanımızı kınıyorum. Buradan sesleniyorum ki, biz ulusal egemenliği, millet iradesini hiçbir diktatöre, hiçbir padişaha, hiçbir monarka tarihte teslim etmedik, yine etmeyeceğiz.” 

Editör: TE Bilişim