Cafer Elmas

MHP Milletvekili Bahattin Şeker, partisinin il ve ilçe yönetimlerinin görevden alınmasının ardından, kongre tarihlerinin belirleneceği toplantı öncesinde kameraların karşısına geçti. İlimizin en büyük sorununun bir türlü yapımına başlanamayan yeni devlet hastanesi olduğunu ifade eden Şeker, devamlı yeri değiştirilerek kamuoyunun oyalandığı söyledi ve şarkıcı Hadise’nin “Neredesin aşkım, buradayım aşkım” şarkısıyla iktidar partisi mensuplarını tiye aldı.

Toplantıda, Pazartesi günü manşetten verdiğimiz Yenişehir yolu ihalesinin akıbetini de soran Şeker, satışa çıkarılma kararı alınan tarihi Bilecik hamamı hakkında da açıklamalarda bulundu. “Yeni otogarın yolu nerde?”, “YHT garında tren kaç kez duracak?”, “Yeni adliye sarayı yapılacak mı?” sorularını soran Şeker, açıklamalarında ilimizin bir eksiğinin de kan bankası olduğunu söyledi. Bahattin Şeker’in açıklamaları şöyle:

ŞEKER AKP’Yİ TİYE ALDI

İlimizin en önemli sorununun hastane olduğunu belirten Bahattin Şeker, iktidar partisi mensuplarının, hastanenin yerini devamlı değiştirerek Bilecik halkını oyaladığını söyledi. Şeker şarkıcı Hadise’nin “Neredesin aşkım buradayım aşkım” şarkısıyla AKP’yi tiye aldı:

“En önemli konumuz hastane. Ben onu şuna benzetiyorum. Hadise’nin bir şarkısı var, ‘Nerdesin aşkım, buradayım aşkım.’ Nerede hastane? Merkezde hastane, köy hizmetlerinin orada hastane, Bien Seramik’in arkasında hastane. Bugün değiştik, o gün geldi, bugün gidiyor. Böyle bir şey olabilir mi? Şimdi bitmiş iş hala bir şey yok. Yazılar yazıldı, gelecek, gidecek. Allah aşkına Ankara’ya giderken Eskişehir’i bir görün. Eskişehir’de sigorta hastanesi deriz. Şimdi Yunus Emre Hastanesi oldu galiba. Onun yanında bitiyor hastane. Polatlı hastanesi bitti, gidenler bilir yolu da yaptılar. Yandan yeni yol yaptılar. Şimdi hastane özel giriş bile oldu. Böyle bir şey olabilir mi? Niye bunlarla ilgilenilmiyor? Bu hepimizi ilgilendiren bir olay. Söğüt’te bir kaza oluyor. Eskişehir’e gidecek, ‘Bilecik’e gelecek arkadaş’ diyorlar. Osmaneli’nde oluyor Bilecik’e gelecek. Buraya geliyor, gece yarısı bizim telefonumuz açıksa arıyorlar. ‘Eskişehir hastanesi almıyor. Adapazarı hastanesi almıyor.’ Bazen Afyon’a gidiyor, bazen Bursa’ya gidiyor. Biz eğer gece bulabilirsek rektörü, oradaki doktorlara rica edebiliyorsak. Ancak böyle aldırabiliyoruz ağır insanları. Burada bazı şeyleri yapamıyorlar, bazı yetkiler olmuyor. Bununla ilgili acil bir çözüm bulunması lazım.”

“İHALEYİ KİM ALDI AÇIKLANSIN”

Şeker, açıklamalarında bir türlü tamamlanamayan Yenişehir yolunun geçtiğimiz ay yapılan ancak sonucu açıklanmayan ihalesine de değindi. Şeker, konuyla ilgili şöyle konuştu:

“Diğer bir kangren olayımız Yenişehir yolu. ‘Oldu, olacak. İhale oldu, olacak. Geldi, gelecek. İhale oldu, buna kaldı, iptal oldu.’ Yeniden ihale oldu kim aldı diyoruz, cevap yok. Kim aldı bir açıklansın, ne zaman yapacak hiçbir bilgi yok. Garajımız yoktu, sağ olsun başkanımız bir garaj yapıyor. Nereden gelinecek garaja? Yol yok. İktidardasınız burada tren yolu garda bitiyor. Yol yok, oradan mı dolaşıp gelecekler? Kimseden bir ses seda yok.”

“TREN BİLECİK’TE GÜNDE 1 KEZ DURACAK”

Hızlı trenin Bilecik’te günde 1 kez duracağını öğrendiklerini belirten Şeker, yetkilileri bu sayıyı arttırma konusunda girişimde bulunmaya çağırdı:

“Biz Polatlı’ya giderken ben de gidiyorum Polatlı’da 4 defa duruyor. Belirli saatlerde duruyor. Bozüyük’te bir defa duruyor. Yarın Bilecik’te de 1 defa duracakmış. Bu da yeterli değil. Ben yine burada iktidardaki yetkililerine sesleniyorum. Biz söyleyince kabahat oluyor. Biz söylersek belki hiç durdurmazlar. Onun için onlar söylesin ki trenleri durdursunlar.”

“İNŞALLAH BİZİM DE BİR SARAYIMIZ OLUR”

İlimizin büyüdüğünü ve mevcut adliyenin yetersiz olduğunu belirten Şeker, konuyla ilgili şunları söyledi:

“Adliye binasına müracaat ettik, soru önergeleri verdik. Artık Bilecik büyüdü kendine ait adliye binası olması lazım. Her taraf adliye sarayları var. Bunlar saraylara çok meraklı oldukları için hepsi adliye sarayı oldu. Bizim hala sarayımız yok. İnşallah bir adliye sarayı da bizim olur.

“BİLECİK’E KAN BANKASI GEREK”

İlimizin bir eksiğinin de kan bankası olduğunu ifade eden Şeker, şöyle konuştu: “Bizi arıyorlar bazı sıkıntılar oluyor. Burası il, burada küçükte olsa bir kan bankası lazım. Bunu da defalarca söyledik. Kızılay Başkanı arkadaşımız da uğraşıyor ama burada bir sonuç alamadık.”

“HAMAMSIZ MEMLEKET Mİ OLUR?”

Şeker’in yerel gündeme ilişkin son açıklaması ise geçtiğimiz hafta satışına onay verilen tarihi Bilecik hamamıyla ilgili oldu. “Bir memleketin hamamı olmaz mı?” diye soran Şeker, Belediye Başkanı Selim Yağcı’dan konuya el atmasını istedi. Şeker, şöyle konuştu:  

“Son günlerin en önemli olayı olan bir hamam meselemiz var. Bir memleketin hamamı olmaz mı? Pazaryerililer burada, bize açtırmadılar, uğraştırdılar. Burada belediye başkanımıza seslenmek istiyorum. Bu hamam eğer satılıyorsa ben baktım satış kararına hamam diye geçmiyor. Adam çıkar yarın oraya başka bir şey yapar. Ama bu memlekette misafir olanlar var, otelde kalanlar var, gelip geçenler var. Bir memleketin en önemli şeyi hamamdır. Yurt dışına giden arkadaşlarımız da bilir. Almanya’nın en güzel şehrine gidin birçok jetonlu yerler vardır. Gidersiniz yıkanırsınız. Buradaki hamamı belediye alıp burasını yeniden düzenleyip, arkadaşlarımız tarihi de diyor. Ben burayı birinin almasına karşıyım. Bunun belediye tarafından alınıp, çok masraflı bir şey de değil. Pazarcık’ta ben yaptım. Ama orası biraz daha küçük ama burası daha güzel. Modern bir şey olabilir. Belediyenin bunu yapması lazım diyorum.”

Basın açıklamasının ardından MHP’nin merkez ve ilçelerde yapacağı kongre tarihlerinin belirleneceği toplantıya geçildi. MHP 26 Şubat’a kadar gerekli gördüğü tüm il ve ilçelerde kongrelerini tamamlayacak ve 2015 yılının Nisan ya da Mayıs aylarında yapılması planlanan genel seçimlere hazırlanacak.  

 

Editör: TE Bilişim