Bilecik Belediyesi tarafından düzenlenen ''11. Uluslararası Bilecik Tiyatro Festivali''nde ünlü Tiyatro sanatçısı Nejat Uygur, sevenleri tarafından anıldı.

18 Kasım 2013 tarihinde yaşamını yitiren tiyatronun duayen ismi Nejat Uygur, oğulları Behzat ve Süheyl Uygur’un katıldığı söyleşide anıldı.

Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde yapılan etkinlikte Behzat ve Süheyl Uygur, babalarının hayatından kesitler ve tiyatroya yaptığı katkılardan anılar anlatarak, tiyatroseverleri bazen gülümsetti, bazen duygusal anlar yaşattılar. Söyleşinin sonunda Behzat ve Süheyl Uygur kardeşler, tiyatroseverlerin sorularını da yanıtladı. Babalarını, onun arzu ettiği şekilde tiyatro sahnesinde andıklarını ifade eden Behzat Uygur, şunları söyledi:

"Nejat babayla biz daha çok tiyatroda birlikte olduk. Hatta tiyatroda dünyaya geldik. Ben anne karnında sahneye çıkmışım. Nejat usta inanılmaz otoriter ve sert ama eğlenceli olduğu zaman tadından geçilemeyen bir insandı. Babamız, bizlerin doğumunu sahnede öğrenmiştir. Nejat Uygur'u söyleyişiyle anmak Nejat ustanın da çok seveceği ve hoşuna gideceği bir durum. Nejat ustayı gülerek ve kahkahalarla andık, bazen hüzünlendik. Kendisi hep gülümseyerek anlatılmasını istemiştir. Nejat Uygur demek 'tiyatro' demek. Bilecik'te Nejat Uygur'un yeri hep farklı olmuştur. Sağ olsun Belediye Başkanımız da bizi ağırlamakla birlikte bu gece Babamız Nejat Uygur'u da anma programı düzenlediler.” dedi.

Söyleşinin sonunda Nejat Uygur'un oyunlardan kesitlerin sergilendiği slayt gösterimi yapıldı. Daha sonra Belediye Başkanı Yağcı ve Uygur Kardeşler, söyleşinin sonunda helva dağıtarak, katılımcılarla fotoğraf çektirdi.

Program sonunda basın mensuplarına açıklama yapan Behzat Uygur, “Nejat ustanın vefatının 3. yıldönümünde bu programlar artık geleneksel hale geldi.  Bir tiyatro festivalinde Nejat ustayı bir söyleşi anmak ile Nejat ustanın da çok hoşuna gideceği bir durumdur. Bileciklilere Njeat usta ile olan anılarımızı anlattık. Bunu Nejat ustanın da istediği gibi kahkahalarla anlattık. Söyleşinin sonunda da Ustamızın helvasını yedik ve ikram ettik. Teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Nejat Uygur'u anmanın ve anlamanın önemli olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Selim Yağcı, Uygur'u anma etkinliğinin festivalin vazgeçilmez bir parçası haline geldiğini belirterek, şunları söyledi:

 "O hiçbir zaman hüznü ve perdelerin kapanmasını istemezdi. Nejat baba 'mutluluk, ve huzur' demektir. Aslında hepimizin içinde onlar vardır. Böyle bir sanatçıya sahip olduğumuz için onu gururla andığımız için kendimizi mutlu hissediyoruz. O sanatçının da böyle güzide evlatlarının sanat yolunda çabalarını gördükçe ne kadar büyük olduğunu daha iyi anlıyoruz."

Editör: TE Bilişim