AK Parti 7.Olağan Kongresi’nde salona asılan ve üzerinde Necip Fazıl Kısakürek’in dizelerinin yeraldığı pankarta gelen eleştiriler hakkında konuşan AK Parti İl Başkanı Serkan Yıldırım, “neden bu kadar tepki gösterdiklerini anlamış değilim” derken, açılan pankart için partisinin Gençlik Kollarına teşekkür etti.

İstasyon Spor Salonu’nda gerçekleşen AK Parti 7.Olağan İl Kongresi’nde üzerinde Necip Fazıl Kısakürek’in, 'bir akıl gelecek ki akılları delirecek ve bir devrim, evvela devrimi devirecek' dizelerinin yeraldığı pankart asılmış, bunun üzerine CHP Milletvekili Yaşar Tüzün ile CHP İl Başkanı Mehmet Metin Yaşar sözlerin Atatürk Devrimlerini hedef aldığını belirterek ayrı ayrı basın açıklaması düzenlemişlerdi.

Ardından Belediye Meclisi’nde Belediye Başkan Yardımcısı Melek Mızrak Subaşı konuya ilişkin açıklama yaparak yine pankartı hedef tahtasına oturtmuş ve AK Partili Meclis üyeleri bunun üzerine salonu terketmişlerdi.

Bilecik Arena Programı’nda eleştirilerin odağı haline gelen pankarta yönelik açıklamalarda bulunan AK Parti İl Başkanı Serkan Yıldırım, şöyle konuştu:

“Ben öncelikle gençlerimize teşekkür ediyorum pankart için gayet güzel bir pankart olmuş. Neden bu kadar tepki gösterdiklerini anlamış değilim tabi Necip Fazıl Kısakürek’in müjde isimli bir dörtlüğü ‘devrim evvela ve bir akıl gelecek ki akıllar delirecek bir devrimi devirecek fertle toplum arası kalkacak artık güreş. Herkes tek tek sırtına toplumu bindirecek. Gökler iki şak olmuş haberi bildirecek.’ bildiren kim? İşte terör örgütleri, bir takım ülkemize karşı olan dış güçler diyelim. Biz bugün iyisiyle kötüsüyle akılları delirttik. Devrim ne demektir biz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaptığı her devrimin arkasındayız ve sonuna kadar savunuyoruz, Cumhuriyetimizi sonuna kadar savunacağız yani bugün geldiğimiz noktada her şeyiyle devrimle geldik. Buna başörtüsünü ekleyeyim, başörtüsü de bir devrimdir herkes rahat ve özgürce gezebiliyor, baş örtüsü takanlar okula girebiliyor muydu, resmi kurumlarda çalışabiliyor muydu bunların hepsi kalktı bu da bir devrimdir. Bir üniversite öğrencisi başı kapalı okula giremiyordu Cumhurbaşkanımızın bu konuyla alakalı birçok açıklamaları da var. Pankartta yazan ‘devrim evvela ve bir akıl gelecek ki akıllar delirecek bir devrimi devirecek’ biz Cumhuriyeti bununla taçlandırıyoruz. Bir devrim yeni bir devrimle taçlanıyor zaten altında da, ‘fertle toplum arası kalkacak artık güreş’ diyor. Yani kişisel kavgalar bitecek, ‘Herkes bir bir sırtına toplumu bindirecek’ demiş yani ben şöyle bir açıklama yaptım şiirin yazılma sebebi tıpkı bugünü anlatan toplumu ve düzeni yıkmaya çalışan vatan ve millet sevgisiyle güç bulanların biraraya gelip zincirleri kırdığı, ezberleri bozduğu son 20 yılı yaşıyoruz. Yani şiirde de net ve açık gerçekten de olduğumuz durum bu altındaki satırları da okursa arkadaşlar hiç böyle gocunmayacaklar ve bu 50 yıl önce yazılan bir şiir. Bu şiirde herhangi bir kötü anlam yok olayı nerden algılamak istiyorlarsa oradan baktıkları için pankartı yapan bizim Bilecik gençliğimiz gayette güzel bir pankart.”

Editör: TE Bilişim