Bilecik’ten İstanbul ve Ankara yönü Hızlı Tren seferlerinin başlamasının üzerinden neredeyse 1 yıl geçti ancak, sefer sayılarının az olması ve saatlerinin esnek olmaması vatandaşların tepkisine neden oluyor. Hızlı treni daha etkin şekilde kullanmak isteyen Bilecik halkı, yetkililere ve siyasilere YHT saatlerinin ne olacağını soruyor.

Ankara-İstanbul hızlı tren seferleri uzun bir beklemenin ardından geçen sene hizmete girdi. Bilecik çevresinin adeta coğrafyasının değiştirildiği çalışmalar sonucu bazı aksaklıklar yaşansa da hızlı tren seferleri başladı.

Hızlı tren seferlerinin başlamasından önce de kamuoyunda hızlı trenin Bilecik’te durup durmayacağı gündemden düşmüyordu. O dönemde hızlı tren açılışı yapılırken AK Parti Milletvekili Fahrettin Poyraz, hızlı trenin  ihtiyaç duyulduğu kadar Bilecik’te ve Bozüyük’te duracağını söylemişti.

Ne var ki 30 km aralıkla Bilecik ve Bozüyük'e yapılan iki Garın gereksiz olduğu düşünülürken, büyük masraflarla yapılan garlarda hızlı trenin durmaması, günde sadece iki defa durması ve akşam saatlerinde her iki gara da sefer konulmaması manidar bulunuyor.

İstanbul’da veya Ankara’da işi olan vatandaşın sabah gidip akşam dönemediğini ve hızlı trenin randımanlı bir şekilde kullanılamadığını daha önce defalarca yazdık. Buna rağmen, Ankara’dan Bilecik’e günde yalnızca 2 sefer bulunuyor. İlk tren sabah saat 06.00’da, ikinci ve son tren akşam saat 17.20’de kalkıyor. Yani gece saatlerinde Ankara’dan Bilecik’e hızlı tren seferi bulunmuyor. Mekece'de bile duran YHT il olan Bilecik'te durmuyor. Aynı şekilde İstanbul’dan ilimize günün son treninin kalkış saati ise 18:10. İstanbul’a gezmeye giden vatandaşlar, yaz aylarında hava kararmadan trene binip dönüş yoluna geçmek zorunda kalıyor. Bilecik kamuoyu bu soruna bir çözüm istiyor.

YHT seferlerinin arz talep dengesine göre düzenlendiği söylenirken, Bilecik’e koyulan kullanışsız sefer saatleri bu arzın düşmesine dolayısıyla talebin az görünmesine neden oluyor. Seferleri düzenleyen yetkililerin bu durumu da gözönüne almaları gerekiyor. Vatandaşlar Bilecikli siyasilerin bu konuya çözüm bulmalarını bekliyorlar.

Mayıs 2016 tarihi itibariyle İstanbul-Bilecik-Ankara YHT sefer saatleri: 

İstanbul’dan Bilecik’e sefer saatleri: 06.30, 07.30, 14.00, 17.30 ve 18.10.

Bilecik’ten İstanbul’a sefer saatleri: 08.07, 09.27, 19.27 ve 20.07.

Ankara’dan Bilecik’e sefer saatleri: 06.00 ve 17.20.

Bilecik’ten Ankara’ya sefer saatleri: 08.24, 15.51 ve 19.24.

Editör: TE Bilişim