Cafer Elmas

Demirköylü tren yolu mağdurları dertlerini anlatabilmek için Vali Halil İbrahim Akpınar’a çıktılar. Köy sözcüsü olarak Valiliğe gelen mağdur bayanlara çay ikram eden ve dertlerini dinledikten sonra ne gerekiyorsa yapacaklarını aktaran Vali Halil İbrahim Akpınar’ın bu davranışı köylü bayanları da memnun ederken Vali Akpınar’a  hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ettiler.


Geçtiğimiz hafta sadece gazetemizin gündeme getirdiği yaklaşık 30’a yakın kadın ve erkek Demirköy sakinleri tren yolunda eylem yapmış tren yolunun iki mahalleyi ayıran ve çalışmaları devam eden hızlı tren çalışmaları bitimi ile tamamen yollarının kapanacağını ve evlerinden ana yola çıkacak yollarının kalmayacağını belirtmişlerdi.


Yetkililerden çare isteyen köylüler çocuklarının okula giderken kullanacakları yolları olmadığını yangınlarda itfaiyelerin mahallelerine giremediğini Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın kendi köylerinden  olduğunu ve Bakan Avcı’dan da destek istediklerini belirterek tren raylarına yatarak tepkilerini dile getirmişlerdi.


Dünde köyden sözcü olarak gelen 3 bayan Vali Halil İbrahim Akpınar’a çıktılar. Dertlerini ve durumlarını Vali Halil İbrahim Akpınar’a anlatan mağdurlar Valilik’ten memnun ayrıldılar. Köylerindeki tren yolunu ve mahallelerinin durumunu Vali Akpınar’ın bilgisayardan baktığını ve durumlarını incelediğini belirten Demirköylüler Vali Akpınar’ın ne gerekiyorsa yapılacağının sözünü verdiğini söylediler.


Kendilerini çok samimi karşılayan ve çay dahi ikram eden Vali’nin davranışından çok memnun kaldığını aktaran bayanlar, Vali Akpınar’a hassasiyetinden dolayı teşekkür ettiler.

Editör: TE Bilişim