Emine Türksoy

Vali Ahmet Hamdi Nayir başkanlığında "İnternet ortamında çocukların cinsel istismarının önlenmesi" toplantısı yapıldı. Nayir, Valilik Toplantı Salonu'ndaki toplantıda, internetin hem faydalı hem de zararlı bir iletişim aracı olduğuna dikkat çekerek, geniş yelpazesi olan bir alanda, çocukların korunması konusunda denetimlerin kaçınılmaz olduğunu bildirdi.

Denetimlerin önemli olduğunu ancak internetten maksimum fayda sağlanması ve zararlarının minimuma indirilmesine yönelik alınacak önleyici tedbirlerin daha önemli olduğunu vurgulayan Vali Nayir, "İnternet kafeler ile ticari olmayan iş yerlerinin denetimleri haricinde teknolojinin gelişmesine bağlı olarak akıllı cep telefonlarının da yayılması bizim bu mücadelemizi büyük ölçüde etkiyecek.  Çocuklarımızı, ailelerini ve toplumu bu konuda bilinçlendirmek amacıyla çalışmalar yapılacaktır." dedi.

Toplantıda, İl Emniyet Müdürlüğü tarafından slayt ortamında alınacak tedbirler hakkında bilgi verilmesinin ardından öğretmen ve öğrenci velilerine yönelik Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde konferans, seminer gibi eğitim faaliyetlerinde bulunulması, internet sağlayıcılarına yönelik denetimlerin arttırılması, vatandaşın bilinçlendirilmesine yönelik materyal ve dokümanların hazırlanmasına karar verildi. Toplantıya, İl Jandarma Komutanı Alper Sır ve İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru ile ilgili kurum müdürleri katıldı.

 

Editör: TE Bilişim