İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halis Nalbant muhtarları uyardı. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı üyelerini
  seçmek üzere toplanan köy ve mahalle muhtarları toplantısında konuşan Nalbant, köy evlerinin imara uygun olması yönünde ve su kuyularının klorlanmasına ilişkin uyarıda bulundu.

Nalbant, köy evlerinin  imarla ilgili olarak yaptığı konuşmasında, “Köy evleri yapmak isteyen vatandaşlar imara uygun şekilde başlasınlar.  Vatandaş mağdur olmasın diye baştan önlemini almamız gerekiyor. Hiçbir vatandaş bizden, muhtarlardan izin almadan ev yapımını başlamaması lazım. Evin yapımına başlasa dahi sonu kötü oluyor. Ruhsat alamıyor, elektrik alamıyor, yıkım kararları çıkıyor, onun için imar mevzuatını uygulamak üzere vatandaş uyarılsın ve bizlere yönlendirilsin”dedi.

“Sularınızı klorlayın”

Ayrıca konuşmasının devamında ise, “Diğer bir konuda Sağlık Bakanlığı su depolarını düzenli olarak tahlilini yapıyor. Genelde de folik asidi gibi şeyler çıkıyor. Bunların düzenli olarak klorlanmasında dikkat edilmesi  gerekiyor.”diye konuştu.

“Çöpünüz değerli hale gelecek.”

Köy muhtarlarının, köylerindeki çöp sorununa  ilişkin taleplerine de açıklık getiren Genel Sekreter Halis Nalbant, Entegre Katı Atık Tesisinin yapılmasıyla çöplerin değerli hale geleceğine dikkat çekti.

Nalbant konuya ilişkin, “Belediyeler Birliği Kızıldamlar Köyü üzerinde  Entegre Katı Atık Tesisi  projesi başlayacak. Bu tesiste onlar çöpten doğalgaz, ayrıştır ve elektrik üretmeyi düşünüyorlar. İl ve çevresindeki ilçeler yetmeyecek onlara, köylerimizin de çöplerini de istemeye başlayacaklar. Köylerin çöp sorunu için onlarla büyük ihtimalle anlaşmayı düşünüyoruz. Sistemini köylere kurulacak, kendisi gelip isteyecek ve çöpünüz değerli hale gelecek.” dedi.

Editör: TE Bilişim