Dershanelerin kapatılması projesini yürüten Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, çok konuşulacak bir dershane itirafında bulundu. Memleketi Bilecik'ten örnek veren Avcı, ilde 8 dershane bulunduğunu, ama bunların hiçbirinin özel okula dönüşebilecek özellikte olmadığını söyledi.

Dershanelerin kapatılmasını Eylül 2015'e erteleyen Bakanlar Kurulu kararının ardından sektör temsilcileriyle buluşan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, dershanecilerle gelinen son noktayı paylaştı. Zaman gazetesinin haberine göre;  ‘kapanma' ifadesine itiraz eden ve “Kapanma yok, dönüşüm var.” diyen Avcı, sadece özel okul seçeneğinin sunulmasını kendisinin de rasyonel (mantıklı) bulmadığını ifade etti.

“8 Dershane var, hiçbiri özel okula uygun değil…”

Memleketi Bilecik'ten örnek veren Avcı'nın, bu ilde 8 dershane bulunduğunu, ama bunların hiçbirinin özel okula dönüşebilecek özellikte olmadığını söylediği öğrenildi. Dershaneciler de 2015 yılına kadar faaliyetlerinin sürmesine verilen geçiş süresini önemsediklerini ve bu adımın sektörü şimdilik rahatlattığını aktardı. Avcı da bundan sonraki süreçte daha fazla istişare içinde bulunacakları sözünü verdi. Dershaneciler ve Avcı, dönüşüm için çok daha fazla alternatif üretilebilecek bir yöntem üzerinde durulması konusunda görüş birliğine vardı.

Editör: TE Bilişim