Cafer Elmas

Cumhuriyet Halk Partisi, Bilecik'te Milletvekili adayını ön seçim ile belirleme kararı aldı.
Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde CHP İlçe Başkanları Ankara'ya çıkarma yaparak Genel Merkez’e ön seçim taleplerini iletmişti. Hafta sonu gerçekleşen MYK toplantısında alınan karar sonrası Parti Meclisi’nde yapılan oylama sonucunda, Bilecik'te adayın ön seçim ile belirlenmesi kararlaştırıldı.

Bilecik'te 4000 bin üyesi bulunan CHP'de hakim huzurunda üye bazında ön seçim yapılacak.
Bu durum karşısında aday adaylığını açıklayan Av. Çağatay Karaahmet'in yanı sıra, 22. ve 23. dönem Milletvekili Yaşar Tüzün, eski İl Başkanları Erdoğan Tüfenkçi, Sinan Baba ve eski Belediye Başkanı Av. Akın Olcay gibi daha birçok ismin aday adayı olması bekleniyor.

CHP İL BAŞKANI ŞİNASİ ÇETİNKAYA: “HODRİ MEYDAN”

CHP genel merkezin Bilecik’te Milletvekili adayını üye bazında ön seçim ile belirleme kararını aldığını belirten CHP İl Başkanı Şinasi Çetinkaya, ön seçim yapılması konusunda kendisine talep geldiğini ve bu yönde ilçe başkanlarının karar aldığını, genel merkezin de bu yönde karar aldığını açıkladı. Çetinkaya, ön seçim yapılması durumunda bir çok kişinin milletvekili aday adayı olarak çıkacağını söylediğini vurgulayarak “Hodri meydan, kapımız tüm Cumhuriyet Halk Partililere açık. Kendine güvenen aday adayları 29 Mart’ta sandığa gitsin. Demokratik ortamda yarışsın” dedi.

Her adaya eşit mesafede olduklarını söyleyen Çetinkaya, aday adaylık sürecinin ve seçiminin demokratik ortamda, CHP’ye yakışır bir şekilde yapılacağını, Bilecik’te Cumhuriyet Halk Partisi’nin en güçlü parti olduğunu, 1 Milletvekilinin kesin olarak Ankara’ya gönderileceğini belirtti. Şuana kadar tek aday adaylığı başvurusunun eski İl Başkanı Av. Çağatay Karaahmet tarafından yapıldığını kaydeden Çetinkaya, önümüzdeki günlerde CHP’den Milletvekilliği yarışına girmek için aday adaylarının başvurularının gerçekleşeceğini belirtti.

GÜLTEKİN ÇALIŞKAN: “PARTİ TÜZÜĞÜNÜ UYGULADIK”

CHP Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan, parti tüzüğünü uygulayarak tüm ilçe başkanları olarak ön seçim kararı aldıklarını ve bunu genel merkeze iletmelerinin ardından genel merkez tarafından Bilecik'te Milletvekili adayını ön seçim ile belirleme kararı alındığını söyledi.

Çalışkan; “Cumhuriyet Halk Partisi sosyal demokrat bir partidir. Parti tüzüğümüzde ön seçim ile ilgili madde var. Merkez İlçe Başkanı olarak benim önderliğimde diğer tüm ilçe başkanları, belde başkanı ile birlikte bir imza sirküsü açtık. Bu çalışmamıza bütün ilçe başkanlarımız katıldı. İlçe başkanlarımızla görüşerek görüşlerini ve desteklerini aldım. Ben de dâhil 8 ilçe başkanımızı ön seçim olsun kararına imzamızı attık. Belde başkanlarımız da bu karara imzalarını attılar. Belediye Meclis üyelerimiz, il genel meclis üyelerimiz bu karara imza attılar. Alınan kararları genel merkeze ilettik ve genel merkez de Bilecik'te Milletvekili adayının ön seçim ile belirlenmesi yönünde karar aldı” dedi.

Chp Bozüyük İlçe Başkanı İhsan Esel: “Bozüyük etken rol oynayacak”

Chp Bozüyük İlçe Başkanı İhsan Esel, CHP Genel Merkezi’nin, Bilecik’te genel seçimler için ön seçim yapma kararının, partililere sinerji vereceğini bildirdi.

Esel, yaptığı açıklamada,  CHP Bilecik İl Başkanı ve İlçe Başkanları ile birlikte genel merkeze giderek, genel seçimler öncesi aday belirleme sürecinde Bilecik’te ön seçim yapılması kararını parti meclisine ilettiklerini belirterek, genel merkezin verdiği kararın partiye olumlu yansıyacağını söyledi.

Aday belirleme sürecinde Bozüyük’ün belirleyici olacağını dile getiren Esel, şöyle konuştu:

“Bilecik ili üye bazında ve hakim huzurunda ön seçim yapacak. Artık genel seçimlerde çıkacak aday adaylarını bekliyoruz. Mutlaka Bozüyük’ten de birkaç adayın çıkmasını bekliyoruz. Bilecik’ten şu anda görünen 2 aday adayımız var. Bu süreçte Bozüyük’ten kim çıkar bilemiyoruz. Milletvekilliği aday adaylığı başvuru süreci yarın başlayacak ve 24 Şubat’ta sona erecek. Bu ön seçimde Bozüyük etken rol oynayacak ve belirleyici olacaktır. 4 bine yakın üyenin bin 500 tanesi Bozüyük’te. Biz yönetim olarak bütün aday adaylarına eşit mesafedeyiz. Bizim görevimiz burada üyelerimizi bilgilendirmek, gelen aday adaylarını üyelerimize tanıtmak. Yapılacak ön seçimin en büyük faydası, üyelere bir sinerji verecek. Üyelerimiz sadece seçimde oy kullanacağına, aday adayları ile birlikte çalışmaya gireceği için partide bir canlanma olacak. Seçimler hakim huzurunda olacak. Böylece sandıktan çıkan adayda bir bütünlük olacaktır.”

 

Editör: TE Bilişim