İYİ Parti İl Başkanı Halil Şahin, Ayasofya imamının Atatürk’e yönelik sarf ettiği iddia edilen sözleri ve buna paralel olarak sosyal medyadan imama sahip çıkan İnhisar Kaymakamı Ali Açıkgöz’e tepki gösterdi.

Başkan Şahin, “Mustafa Kemal Atatürk, Türk Milletinin ruhu ve ana çimentosudur” dediği açıklamasında şunları ifade etti:

“Kıymetli hemşerilerim bir gün geçmesin ki Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet Türkiye’sinden dahili ve harici beddahlar rahatsızlık duymasın. Türk Milletinin kırmızı çizgisi ve dahi gelecek nesillerin aydınlık geleceğine ışık tutan Ulu Önderimize hakaret eden Ayasofya imamı ve onun hakaretlerinin savunuculuğunu yapan İnhisar Kaymakamı Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve önderinden neden rahatsızlık duymaktadır?

Efendiler! “Mustafa Kemal Atatürk, Türk Milletinin ruhu ve ana çimentosudur”

İYİ Parti olarak Türkiye Cumhuriyeti’ni inşa eden ve medeniyet yolunun taşlarını ören kurucu kadromuzun, gençliğe miras bıraktığı temel parametrelere her dönem sahip çıkacağız. Sizler ki devletin ve dahi Anadolu coğrafyasını düşman işgalinden kurtaran kurucumuzun mirasının üzerinde memurluk görevi yaparken “dil uzatmadan duramıyor musunuz?”

Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları düşmana karşı topyekun halkımızla soylu bir mücadele verdiği için mi yoksa.

Bugün camilerimizden ezan sesimiz yükseliyorsa, ibadetlerimizi yapıyorsak Ulu Önderimiz ve Cumhuriyetin kurucu kadrosunun Payı yok mudur?

Bilecik İYİ Parti İl Başkanlığı olarak Ayasofya İmamı ve savunuculuğunu üstlenen İnhisar kaymakamına soruyoruz: Cennet Vatanımızı düşman işgalinden kurtarmak için müftülerimiz ve halkımızın verdiği mücadele hakkında ne düşünüyorsunuz?”

Editör: TE Bilişim