Bilecik 1.Amatör Lig’in 20. Haftasında Bilecikspor Bayırköyspor’u sahasında misafir etti. Maça Suriye’nin İdlib bölgesinde şehit düşen askerlerimizin isimlerinin tek tek okunması damga vururken karşılaşmanın galibi 1-0 ile Bayırköyspor oldu.

Edebali Stadı’nda oynanan maç öncesi her iki takımda ellerinde “Milletimizin başı sağ olsun” yazılı pankartlar ile çıktı.Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunurken,Suriye’nin İdlib bölgesinde  şehit düşen askerlerimizin tek tek isimleri okundu. Her iki takımın taraftarları da ellerindeki Türk Bayraklarıyla isimlerin okunmasının ardından her beraber “burada” diye yanıt verirken sık sık tribünlerde, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganları atıldı.

“Şehitlerimizin kanı tabi yerde kalmayacak”

Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin maç öncesinde yaptığı açıklamada, “Bütün futbolcularımızla konuştuk onlar da bu hassasiyetin farkındalar. Güzel, sakin, bize yakışır bir maç olacağına inanıyorum. Öncelikle hepimizin başı sağ olsun. Ayrıca futbolcuların sakin, güzel bir maç  yapmalarını temenni ettik. Bayırköy Belediye Başkanımızla beraber. Özel bir gün özel hassasiyetimiz var. Her yeri bayrakla donatalım dedik. Üzüntülü bir dönemdeyiz ama hayat devam ediyor. Şehitlerimizin kanı tabi yerde kalmayacak” İfadelerine yer verdi.

“Şampiyonluk yarışının şuan bir öneminin olmadığını biliyoruz”

Bilecikspor Başkanı Aydın Avcı ise, “Bugün burada şampiyonluk yarışı verilecek. Ama biz şampiyonluk yarışının şuan bir öneminin olmadığını biliyoruz. Çünkü şuan İdlib’te 34 tane şehidimiz var ve bu da bizi çok derinden yaraladı. Normalde maç olacağı zaman maç heyecanından uyku tutmazdı beni ama şimdi moral bozukluğundan uyku tutmadı.  Bu yüzden ilk etapta bizim için maçın bir öneminin olmadığını seyircilerimize de anlattık. Şehitlerimizin ismi tek tek okundu ve onları kalbimizde yaşatabiliyorsak ne mutlu bize.

“Milletimizin başı sağ olsun”

Bayırköyspor Başkanı Okan Kızmaz, “Öncelikle milletimizin başı sağ olsun. Şehitlerimiz için “milletimizin başı sağ olsun” pankartıyla çıktık. Şampiyonluğun en büyük adayı biziz.  İnşallah buradan şampiyon olarak döneceğiz. Lider geldik lider döneceğiz. Lider olarak sezonu bitirmek istiyoruz. Herkese de teşekkür ediyoruz.”şeklinde konuştu

Asker selamı verdiler

Rekabetin hat safhada olduğu maçın ilk yarısına hızlı başlayan Bayırköyspor tecrübeli oyuncusu Tolga Burulday’ın 46.dakikada attığı gol ile 1-0 öne geçti. İkinci yarıda saha hakimiyetini iyiden iyiye sağlayan Bilecikspor fırsatları değerlendiremezken 10 dakika uzatmaya giden maç Bayırköyspor’un galibiyeti ile sonuçlandı. Maçta galibiyet alan Bayırköyspor futbolcuları büyük bir coşku içinde koşarak tribüne asker selamı verdi.

Şampiyonluğa adım adım

Liderliğini bu haftada kaptırmayan Bayırköyspor, puanını 54’e yükseltirken, Belediye Başkanı Mustafa Yaman’ın spora ve sporcuya yaptığı yatırımlar meyvelerini vermeye başladı. Sezon başından itibaren iyi bir oyun sergileyen Bayırköyspor -Bilecikspor maçını da kazanırken, Belediye Başkanı Mustafa Yaman ustalık döneminde, “Bayırköyspor’u şampiyonluğa taşıyor” yorumlarını da beraberinde getirdi.

Editör: TE Bilişim