Geçtiğimiz Pazartesi günü MHP Bilecik teşkilatının verdiği iftar yemeğine katılan MHP Bilecik Milletvekili Bahattin Şeker, iftar sonrası yaptığı konuşmada son dönemlerde İslam coğrafyasında yaşanan karışıklıklara değindi ve herkese dikkatli olma çağrısında bulundu. 700 davetlinin katıldığı iftar yemeğinde konuşan Şeker şunları söyledi:


“Büyük Ortadoğu projesi Müslümanlara karşı bir oyun.”

“Ramazan ayında çok siyaset konuşmamak lazım ama bugün bir şeyi Müslümanlar olarak hatırlatmakta fayda görüyorum. Bakın geçen sene Ramazan ayında Suriye’yi konuşmuştuk. Ondan iki sene önce Irak’ı konuşmuştuk. Bu Ramazan ayında da Mısır’ı, Libya’yı, Suriye’yi, Tunus’u konuşuyoruz. Cezayir karışmak üzere. Ne yazık ki eş başkanlığın bizde olduğu, sayın hükümet başkanının bizde olduğu bu büyük Ortadoğu projesinde yapılanların hepsi Müslümanlara karşı yapılan bir oyun.  Hepimizin iyi düşünmesi şazım. Artık birbirleriyle savaşı değil kendi ülkelerindeki iç savaşı seyrediyorsunuz. Mısır’da binlerce Müslüman birbiriyle savaşıyor. Cezayir’de kardeş kardeşi vuruyor. Tunus’ta muhalefet lideri öldürüldü, Tunuslu insanlar birbirini katlediyor.”


“Sıra nereye geliyor?”

“Suriye’de 1 milyon kişi ülkeyi terk etmiş. Çoğu da bizim ülkemizde yazık. Irak’ta binlerce kişi ölmüş, Afganistan’da binlerce kişi ölmüş, yapılan işte bu. Birbirine kırdırılan Müslümanları seyrediyoruz hep beraber. Ne Avrupa’nın ne Amerika’nın gözünde bu İslam ülkelerinin karışıklığının önemi var. Ve sıra da Türkiye’ye gelmeye başlıyor. Türkiye’de de olanları sessizce seyrediyoruz. Sanki batıyla doğu ayrıldı. Güneydoğu’da ayrı bir hukuk, ayrı bir gözlem, ayrı bir polis teşkilatı. Burada batıda insanlar 6-7 senedir mahkemeleri görülmezken, orada belinde el bombalarıyla, kalaşnikoflarla , tabancalarla insanlar artık çarşıya pazara iniyor. İnsanların yeni mezarlıkları oluyor, yeni çalışmalar yapılıyor ve hiç kimsenin sesi çıkmıyor.


"Karıştırılmayan iki ülke kaldı: Biri İran diğeri Türkiye."

Kötümser olmak istemiyorum ama, iş bizi karıştırmaya doğru geliyor arkadaşlar. Büyük Ortadoğu projesinde karıştırılmayan iki tane ülke kaldı; biri İran biri de Türkiye.  Hepimizin çok dikkatli olması lazım. Önümüzdeki günlerde Türkiye’nin iki tane önemli sorunu olacak. Birisi Amerika’nın oynadığı oyunların sonucunda ekonominin durumu, ikincisi de Türkiye’yi bölme konusu. Bakın, laik-anti-laik, aynısı Suriye’de uygulanıyor. Alevi – Sünni ayrımı, Türk – Kürt ayrımı, bundan sonra sıra buna geliyor. Şunu da söylemek istiyorum, Türkiye’yi yönetenler de bu Müslüman katliamlarını böylece seyrediyorlar. Burada hepimizin çok dikkatli olması lazım. Ramazan ayı, dostluğun, sevginin, kardeşliğin, barışın olduğu bir ay. Ben bu milletin bir ferdi, bir evladı olarak çok dikkatli olmamız gerektiğine dikkatiniz çekmek istiyorum.” Şeker, konuşmasına herkesin yaklaşan Kadir Gecesi’ni ve Ramazan Bayramı’nı kutlayarak son verdi.

Editör: TE Bilişim