Hasan Güner

Muradiye Kültür Vakfı Bilecik Şubesi, ‘Gözyaşı Geceleri’ isimli bir etkinlik düzenleyecek. Bilecik Belediyesi’nin de destek verdiği etkinlik, bugün saat 20.00’da, Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek.
Gecede Osmanlı’nın konu alınacağını ifade eden Muradiye Kültür Vakfı Bilecik Şube Başkanı Adnan Öztürk, temel hedeflerinin insana yatırım yapmak olduğunu vurguladı.
“Muradiye Kültür Vakfı, bilindiği üzere 1978 yılında Ankara’da kurulmuş bir vakıf. Bilecik’te 2004 yılında şubesi açıldı. Abdurrahman Bey’in tayin olması nedeniyle, Haziran 2014’te arkadaşların teveccühü ile başkan seçildim. Şube başkanlığının yanısıra mali müşaviriyim.” diyen Öztürk, açıklamasının devamında şunları aktardı:
“Vakfımızın temel hedefi insana yatırım yapmak ve insana ve öğrencilere hizmet etmek. Şu an 18 tane talebemiz var evlerimizde kalan. Bunların yeme, içme, barınma gibi ihtiyaçlarını karşılıyoruz ve onlara burs vermeye çalışıyoruz.
Gecede görsel bir şov olacak. Konusu Osmanlı ve Bilecik’imize de uygun bir konu. Bilecik’e sosyal ve kültürel bir faydamız olsun istedik. Çünkü arkadaşlar Bilecik’teki sosyal etkinliklerin azlığından şikayetçiler. Bu açığı kapatmak için; her şeyi devletten beklemiyoruz, biz de bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Gözyaşı Geceleri, Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde akşam saat 8’de başlayacak. Bütün halkımız davetlidir.
Diğer yandan kermes faaliyetimizi geçen hafta sonlandırdık. Kısa süreli ve 3 günlük bir kermes yaptık. Kermesimiz de yine vakıf ve öğrenciler yararına ve gıda ağırlıklı bir kermes yapıldı. Bayanlarımız evlerinde yapmış olduğu elişi ve yiyecekleri vatandaşlara sundular. Oradan elde edilen gelirler de vakıf hizmetlerinde kullanıldı.
Bunun haricinde bahsettiğim gibi burs faaliyetimiz devam ediyor. En büyük projemiz vakıf hizmet ve yurt binamız. Şu anda Cumhuriyet Mahallesi Değirmek Sokak’ta bir inşaatımız var. Yaklaşık 70 öğrenci kapasiteli bir yurt olacak inşallah. Hatta bununla beraber bir aşevinin de olmasını istiyoruz. Vatandaşların desteği ile bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Şu anki çalışmalarımız bunlardan ibarettir.”

ÇEYREK ASIRLIK KÜLTÜREL ETKİNLİK
Konya’da Mevlânâ’nın yanı başında büyüyen bir filiz olan Gözyaşı Geceleri; şimdilerde merkezini İstanbul'a taşımıştır. İnsan, müzik, görüntü, ışık dörtlüsünün efektlerle birleştiği tiyatral bir gösteridir. Mevlana’nın hayata bakışını insanlığa aktarmak için idealize olmuş Haşim Akten ve ekibinin sunduğu program, sema gösterileri ile süslenen görsel bir şölendir.

Editör: TE Bilişim