1’inci Amatör Lig 15 hafta maçında Bayırköyspor ile 1308 Osmaneli Belediyespor karşı karşıya gelirken,1308 Osmaneli Belediyespor 3-1 skor ile ilk mağlubiyetini aldı.

Bayırköy Şehit Ömer Halis Demir Stadı'nda karşı karşıya gelen her iki takım arasında celtinmence oynanan maç taraftarlara heyecan dolu dakikalar yaşatırken, ilk yarı 1-1 eşitlik ile tamamlandı. İkinci yarıda her iki takımda daha baskın bir oyun sergilesede, Bayırköyspor maçın 54’üncü dakikasında yakaladığı pozisyon ile 1308 Osmaneli Beledispor’un filelerini havalandırarak skoru 2-1’e taşıdı. Maçın ilerleyen dakikalarında Bayırköysporlu oyuncular sahadaki hakimiyetlerini iyiden iyiye hissettirirken, 60’ıncı dakikada gelişen atağın gole dönüşmesi sonrasında Bayırköyspor durumu 3-1’e taşıdı. Maçın ilerleyen dakikalarda başka gol sevinci yaşanmazken,1308 Osmaneli Belediyespor oynadığı 14’üncü maçında ilk mağlubiyetini almış oldu.

Şahin’in aday gösterilmemesi yenilgi mi getirdi?

1308 Osmaneli Belediyespor’un Bayırköyspor karşısında alığı mağlubiyet çeşitli yorumları da beraberinde getirdi.1308 Osmaneli Belediyespor’un ilk mağlubiyetini almış olmasındaki en büyük etkenin Mart yerel seçimlerinde Münür Şahin’in aday gösterilmemesi olduğu ileri sürüldü. Şahin’in Belediye Başkanı adayı gösterilmemesi oyuncularda büyük moral bozukluğu yarattığı ve bu moral bozukluğunun da Bayırköyspor maçında kendisini gösterdiği iddia edildi.

Diğer yandan Bayırköyspor-1308 Osmaneli Belediyespor maçını; Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, Bayırköy Belediye Başkanı Mustafa Yaman, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş ve Belediye Meclis üyeleri birlikte izlediler.

“Osmaneli halkı kendine yapılan haksızlığı kabullenemiyor ve isyan ediyor”

Oynanan maça ilişkin Osmaneli Belediyesi’nden gelen açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

“1308 Osmaneli Belediye Sporun Fahri başkanı ve Belediye Başkanımız ile ilgili adaylık sürecinde reva görülenlere Osmaneli halkı büyük tepki gösteriyor. İlçedeki bu havanın takıma olumsuz yansıması tüm Osmaneli halkını üzüyor. Osmaneli Başkanımız döneminde her alanda örnek projelerle adından söz ettirip değer kazanırken ve halkımız tarafından çalışkanlığı ve başarıları ve de ilçemize kattığı değerler nedeniyle çok sevilirken, Osmaneli halkı kendine yapılan haksızlığı kabullenemiyor ve isyan ediyor. Başkanımız Münür Şahin'e aday olması yönünde baskılar her gün daha da artıyor.Osmaneli halkı üzerinde oynanan oyunlara dersini vermek için Başkanına sahip çıkıyor ve her gün belediyeye akın akın gruplar halinde giderek Başkana baskıyı arttırıyor. Osmaneli üzerinde son sözü sandıkta kendilerinin söyleyeceğini ifade eden Osmaneli halkı çok kırgın ve çok kızgın.”

Editör: TE Bilişim