Bilecik’in tek Yeminli Mali Müşaviri olarak tanınan Münür Şahin, sadece hizmet amacıyla yola çıktığını ifade ederek konuşmasına başladı. “2001 yılından buyana 2 yerel seçim, 2 genel seçim kazanmış ve Türkiye’de her 2 kişiden birinin oyunu alan partinin içersindeyiz. Dolayısıyla Bilecik’te de artık seçim konusunda her ne kadar diğer adaylarında çalışmalara erken başlamış olsak bile bu gerçeğe uygun olarak bizlerin hareket etmeleri
  gerekiyor. Dolayısıyla bu yerel seçimlerde bütün adayların söylediği gibi kesinlikle hep birlikte olacağız. Bu farkı, bu seçimlerde Bilecik’te yaratmaya çalışacağız. Bilecik’te aday adaylığına müracaat ederken, nasıl bir belediyecilik anlayışı çiziyoruz, projeler nelerdir? Öncelikle yönetim anlayışımız olarak hep birlikte bir belediyecilik yapacağız. Belediyenin il, merkez ilçe, gençlik, kadın kollarıyla hareketle belediyeyi yönetmesi bizim düşüncemiz içersinde. Çünkü teşkilattan kopuk olan bir belediyecilik, bir yerde kontrolü de elden kaçırmış oluyor. Eğer bu partiye hizmet eden sizler varsanız, mutlaka yönetiminde, uygulanacak projelerinde yer almalısınız. Bunlardan bilgi sahibi olmalısınız. İlimizin Belediyecilik anlayışında oluşan projeler, ilgililer ve partinin yönetim kurullarında görüşülerek mutlaka son şekli verilecek ve bu projenin belediyenin internet sitesinde projelerin aşamaları verilerek insanlar bilgi sahibi edindirilecek. Birilerinin bize hesap sormasını beklemeksizin bunları yayınlıyor olacağız. Kimse belediyenin yaptığı şeylerde bir şeyler arama yoluna gitmeyecek çünkü bu şeffaflıkta ve açıklıkta olacağız. Belediyenin harcamalarını, gelir ve giderlerinden de herkes haberdar olacak.

Açıkçası buraya mevki ve makam için geliyoruz. Burada sadece partimizin prensibi olan milletin hizmetkarıyız. Bilgi ve birikimlerimizi ömrümüzün kalan kısımlarında ki 10 yıl kadar ben kendime siyasi hedef belirlemiştim. Bu süreç içinde olursak belediye başkanı olarak, olmazsak partinin bir mensubu olarak uygulamaya çalışacağız. Problemleri oluşmadan çözümleyeceğiz, yani 1 seferde doğruyu yapmamız lazım. En fazla eleştiriler aldığımız noktalardan bir tanesi, başkanımızı çok seviyoruz fakat burada eleştirisel olarak bunu söylemek durumundayız. 1 kaldırım, 1-2 yıl içerisinde tekrar sökülüyor veya yapılıyor ise o zaman burada bir yanlışlık var demektir. 1 seferde işi doğru yapma mantığını uygulayamadığımızdan. Dolayısıyla bunların sorumlularını başlangıçta yönlendirip, 1 seferde doğru işlemi yapmayı alışkanlık haline getirmemiz lazım. Özel sektör mantığını belediyecilikte de yerleştirmemiz lazım. Diğer bir olayda Osmanlı İmparatorluğunun başkenti olmuş, kuruluşunu gerçekleştirdiği yer olan Bilecik’te ne yazık ki bunu anımsatan mimari bir yapıyı göremiyorum. Dolayısıyla mimari projelerde Osmanlı Kültürünü yansıtacak projelere önem vermemiz gerekiyor.

Diğer bir faaliyet alanımızda sanayileşme alanında. Bizim adaylığımızı koyarkende düşündüğümüz mutlaka 2023 yılında yüz bin kişinin yaşadığı tarih ve kültür kenti Bilecik’i yaratmak ana hedefimiz olacak. Dolayısıyla sanayileşme burada çok önem kazanıyor. Bilecikspor profesyonel ligte yer alacak.”diyerek bütün aday adaylarına başarılar diledi. 

Editör: TE Bilişim