Bilecik halkı tarafından yıllardır çokça tartışılan mülteciler ve Suriyeliler sorununa ilişkin mikrofonumuzu alarak kentin cadde ve sokaklarına inerken, vatandaşlarımıza “Mülteciler ve özellikle Suriyeliler hakkında ne düşünüyorsunuz?” sorusunu sorduk.

Bilecik sokaklarında tarafsız olarak gerçekleştirdiğimiz röportajımızda kendilerine yönelttiğimiz “Bilecik’teki mülteciler ve özellikle Suriyeliler hakkında ne düşünüyorsunuz?” sorularımıza bazı vatandaşlar misafirperverliğimizi göstermemiz gerektiğini söylerken, bazı vatandaşlar ise, Suriye’de yaşanan iç karışıklılıklar yüzünden savaştan kaçanların buralara gelmemesi gerektiği, ülkeleri için savaşmaları gerektiğini, mülteci ve Suriyelilerin ucuz işçilik dolayısıyla vatandaşlara sıkıntılar yaşattığını belirtti.

Uzun soluklu çözüm önerileri sunanlarında olduğu röportajımızda bazı vatandaşlar ise, mültecilerin ve Suriyelilerin ülke ekonomisine katkı sunduklarını aktardı.

Bilecik cadde ve sokaklarında “Mülteciler ve özellikle Suriyeliler hakkında ne düşünüyorsunuz?” sorusuna vatandaşların verdiği cevapları videomuzdan izleyebilirsiniz.

Uyarı:Teknik bir hatadan dolayı videomuzun bazı telefonlarda sesi çıkmamaktadır.

Editör: TE Bilişim