Bilecik’te sığınmacı olarak yaşayan Iraklı Salim ailesinin 4 yaşındaki kızları Rawan, çarpıntı yüksek ateş şikayetiyle getirildiği Bilecik Devlet Hastanesinde hayatını kaybetti. Küçük kızın tecavüze uğramış olma ihtimalinin bulunduğu iddia edilirken bir diğer iddia da Irak’tan getirdikleri son kullanma tarihi geçmiş ilaçları kullandıkları yönünde.
 Rawan’ın kesin ölüm sebebi Bursa adli tıpta yapılan otopsi sonucuyla netlik kazanacak.


Irak’tan Türkiye’ye mülteci olarak gelen Salim ailesinin 4 yaşındaki kızları Rawan, bayramın 2’nci günü bilinci kapalı bir şekilde Bilecik Devlet Hastanesine getirildi. Doktorlara çarpıntısı ve yüksek ateşi olduğu söylenen Rawan’a serum takıldı. Yarım saat sonra bir anda durumu ağırlaşan ve kalbi duran küçük kız tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve hayatını kaybetti.


İddialara göre; ölümü şüpheli bulan ve cinsel organından kan gelen kızın vücudunda inceleme yapıldı. 6 farklı doktorun yaptığı tetkikler sonrası kızın cinsel istismara uğradığı yönünde fikir birliğine varıldı. Diğer bir iddia ise anne ve babanın kızları Rawan Salim’e Irak’tan getirdikleri tarihi geçmiş ilaçlardan içirdikleri yönünde. Olayın savcılığa intikal etmesinin ardından Rawan’ın cenazesi otopsi yapılmak üzere Bursa Adli Tıp Kurumuna gönderilirken, baba Omar Salim ve anne Yusra Sabah bayramın 3’üncü günü şüpheli sıfatıyla savcılıkta 6 saate yakın ifade verdi. Anne Yusra Sabah’ın erkek kardeşinin de 1 ay önce Irak’tan Türkiye’ye geldiği ve evde kaldığı, bu nedenle ifadesinin alındığı öğrenildi. Şüpheliler ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakılırken, küçük kızın ölüm sebebi ve tecavüze uğrayıp uğramadığı yapılacak otopsinin ardından netleşecek.


8 aydır Bilecik’te ikamet eden ailenin tek çocuğu olan Rawan’ın cenazesi Bursa’da yapılan otopsinin ardından Bilecik’e getirildi. Cenazeyi hastane morgundan alan baba Omar Salim gözyaşlarını tutamazken, küçük kızın cenazesi Şerifpaşa Camiinde kılınan cenaze namazının ardından defnedildi.

 

Konuyla ilgili açıklama aldığımız Bilecik Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Turhan Sulhan; 4 yaşındaki kızın Bilecik Devlet Hastanesine bayramın 2’nci günü çarpıntı ve halsizlik şikayetiyle getirildiğini ve yarım saat sonra hayatını kaybettiğini söyledi. Doktorların küçük kıza gerekli müdahaleyi yaptığını belirten Sulhan, ölümüm şüpheli olduğunu ve Bursa Adli Tıp kurumuna otopsi için gönderildiğini ve adli raporun beklendiğini ifade etti.  Bilecik Devlet Hastanesi doktorlarının küçük kızın ölümüne ilişkin herhangi bir neden belirtemediklerini söyleyen Sulhan, kalbin bir anda durduğunu, ancak bunun asıl nedeninin otopsinin ardından anlaşılacağını belirtti. Kızın tecavüze uğradığına ilişkin iddiaları sorduğumuz Sulhan, konunun adli bir vaka olduğunu söyledi ve bu yönde bir bilgiyi paylaşamayacağını ifade ederek sorumuzu yanıtsız bıraktı.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.  

Editör: TE Bilişim