Cafer Elmas

Bilecik Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybeden, tecavüze uğradığı iddia edilen 4 yaşındaki Iraklı mülteci kız çocuğunun otopsi sonucunda tecavüzden değil hasalıktan öldüğü ortaya çıktı.

İlimizde 3 ay önce  şüpheli  şekilde yaşamını yitiren 4 yaşındaki mülteci Rawan Salim'in otopsi raporu geldi. Küçük Rawan'ın  tecavüze uğramadığı dahili bir hastalıktan kaynaklanabilecek ölüm olabileceği şeklinde rapor geldiği öğrenilirken, şüpheli olarak ifadeleri alınan anne, baba ve dayı içinde takipsizlik kararı verildi.

Bilindiği gibi, Bilecik’te sığınmacı olarak yaşayan Iraklı Salim ailesinin 4 yaşındaki kızları Rawan, çarpıntı yüksek ateş şikayetiyle getirildiği Bilecik Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetmişti. Küçük kızın  6 Doktor tarafından yapılan muayene sonucunda tecavüze uğramış olma ihtimalinin bulunduğu iddia edilirken, bir diğer iddia da Irak’tan getirdikleri son kullanma tarihi geçmiş ilaçları kullandıkları yönünde olmuştu. Şüpheli ölümü üzerine Rawan’ın cesedi Bursa Adli Tıp Kurumu'na otopsi için gönderilmişti.

Irak’tan Türkiye’ye mülteci olarak gelen Salim ailesinin 4 yaşındaki kızları Rawan, bayramın 2’nci günü bilinci kapalı bir şekilde Bilecik Devlet Hastanesi'ne getirilmiş, doktorlara çarpıntısı ve yüksek ateşi olduğu söylenen Rawan’a serum takılırken, yarım saat sonra bir anda durumu ağırlaşan ve kalbi duran küçük kız tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayıp hayatını kaybetmişti.

İddialara göre; ölümü şüpheli bulan ve cinsel organından kan gelen kızın vücudunda inceleme yapıldı. 6 farklı doktorun yaptığı tetkikler sonrası kızın cinsel istismara uğradığı yönünde fikir birliğine varıldı. Diğer bir iddia ise anne ve babanın kızları Rawan Salim’e Irak’tan getirdikleri tarihi geçmiş ilaçlardan içirdikleri yönünde olurken, olayın Savcılığa intikal etmesinin ardından Rawan’ın cenazesi otopsi yapılmak üzere Bursa Adli Tıp Kurumu'na gönderilirken, baba Omar Salim ve anne Yusra Sabah bayramın 3’üncü günü şüpheli sıfatıyla Savcılıkta 6 saate yakın ifade vermişti.

Anne Yusra Sabah’ın erkek kardeşinin de 1 ay önce Irak’tan Türkiye’ye geldiği ve evde kaldığı, bu nedenle bu kişinin de ifadesi alınmıştı. Şüpheliler ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakılırken, küçük kızın ölüm sebebi ve tecavüze uğrayıp uğramadığını  anlamak için küçük Rawan'ın cansız bedeni otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Burada yapılan otopsi ve inceleme sonucunda 4 yaşındaki mülteci Rawan'ın tecavüze uğramadığı yakalandığı dahili bir hastalıktan kaynaklanan ölüm olabileceği yönünde rapor geldiği öğrenildi.

4 yaşındaki mülteci Rawan'ın Anüs ve Bağırsak hastalığından daha önce tedavi gördüğü de gelen bilgiler arasında yer alırken, çıkan bu rapor neticesinde şüpheli olarak ifadeleri alınan anne, baba ve dayı içinde takipsizlik kararı çıktığı öğrenildi.

Editör: TE Bilişim