31 Mart Yerel Seçimleri yaklaşırken, Bilecik merkez mahalle ve köy muhtar aday sayılarında tabiri caizse patlama yaşanırken, her geçen günde adaylıklarda artış gözleniyor.

31 Mart Mahalli İdareler seçimlerine olan süre zarfı azaldıkça Belediye Başkanlarının yanı sıra mahalle muhtar adayları da çalışmalarına hız verdi. Bilecik’in merkez; Bahçelievler Mahallesi, Beşiktaş Mahallesi, Cumhuriyet Mahallesi, Ertuğrulgazi Mahallesi, Gazipaşa Mahallesi, Hürriyet Mahallesi, İsmetpaşa Mahallesi, İstasyon Mahallesi, İstiklal Mahallesi, Orhangazi Mahallesi ve Pelitözü Mahalleleri’nde muhtar adayları birbirleri ile yarışmaya başlarken, bir mahalleden en az 3 aday çıktığı ve daha da artacağı iddia ediliyor. Bunun yanı sıra köylerde de muhtar adayları arasında artış yaşandığı ileri sürülüyor.

En fazla muhtar adayı Ertuğrulgazi Mahallesi’nde

Şimdiye kadar gazetemize gelerek muhtar adaylığını ilan eden isimler Bahçelievler Mahallesi’nden; Hüseyin Arabacı, Nurettin Erkan, Faruk Genç İstiklal Mahallesi’nden; Nesrin Mazlum, Cumhuriyet Mahallesi’nden; İsmail Garip, Tennur Tutgun, Cem Çevik muhtar adayı çıkarken, en fazla adayın olduğu Ertuğrulgazi Mahallesi’nden ise; Ayhan Varan, Hasan Şafak, Halil Yaşar ve Niyazi Aydın oldu.

Silah taşıma ruhsatı ve maaşlar etkili mi oldu?

Seçimlere kısa bir süre kalması ile birlikte mahalle muhtarları adaylarında her geçen gün artış yaşanırken, birçok vatandaş adaylıklarda yaşanan bu sayı artışının sebebini, muhtar ödeneklerine ve Asgari Ücret’e yapılan zammın yanı sıra silah taşıma yetkisi, külliye ziyaretleri ve yurtdışı ziyaretlerinin de etkili olduğuna bağlıyor.

Editör: TE Bilişim