Cafer Elmas

16 Temmuz gecesi Ankara Mamak 28. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’ndan (Barış Gücü) hareket ettiği ve İstanbul 1. Ordu Komutanlığına gitmekte olduğu öğrenilen, askeri mühimmat ve paletli araç yüklü tren konteynırlarına, Bilecik Valiliği’nin emriyle Bilecik Tren İstasyonu’nda el konuldu.

Eskişehir’den İstanbul istikametine gittiği öğrenilen mühimmat dolu tren, Bilecik Valiliğine gelen ihbar sonucu, Bilecik Emniyeti tarafından gece saat 03.00 sularında durduruldu. Yapılan operasyon kapsamında trende yapılan aramada, içinde çok sayıda silah ve mühimmat bulunan iki katar olduğu görüldü. Bunun üzerine savcılık kararıyla trene el konuldu. Yapılan incelemede; birinci katarda silah ve mühimmatın bulunduğu 30'un üzerinde vagon ve konteynır ile ikinci katarda 16 zırhlı araç, 20 kamyon ve çeşitli miktarda römork ve paletli araç olduğu tespit edildi.

Trenin hareket ettiği Ankara Mamak 28. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’na yazı yazıldı. 2 gün sonra gelen cevapta sevkiyatın rutin bir sevkiyat olduğu belirtildi fakat darbe girişiminden bir gün sonra böyle bir sevkiyatın yapılması kafalarda soru işareti bırakırken, Valilik ve Savcılık konu hakkında soruşturma başlattı. Konunun yargıya intikal ettiği ve yapılacak soruşturma kapsamında istasyonda bekletilen trenin akıbeti belli olacak.

Editör: TE Bilişim