Bilecik İl Jandarma komutanlığına bağlı Vezirhan Jandarma Karakol Komutanlığı ekiplerince yapılan ircaa sırasında A.A isimli şahıs üzerinde çıkan tabanca ile birlikte gözaltına alınırken, şahız ile birlikte yaşadığı öğrenilen H.D.’nin ikametinde yapılan aramalarda ise ayrı bir tabanca daha ele geçirildi.

Bilecik İl Jandarma Komutanlığına bağlı Vezirhan Jandarma Karakol Komutanlığı ekiplerince icra edilen önleyici kolluk devriyesi esnasında A.A. isimli şahıs şüphe üzerine durdurularak üst araması yapıldı.

Aramada;1 adet 9 mm çapında tabanca namluları değiştirilme suretiyle gerçek mermi atabilen tabancaya dönüştürülmüş 2 adet 7.65 mm çapında tabanca, 19 adet 7.65 mm tabanca fişeği, 1 adet 9 mm çapında tabanca fişeği, 26 adet kurusıkı tabanca fişeği ve kuru sıkı tabancaların namlusunu değiştirmeye yarayan ve gerçek mermi atabilen muhtelif tabanca yedek parçaları ele geçirilirken şahıs göz altına alındı.

Cumhuriyet Savcılığından alınan arama ve el koyma kararına istinaden şahsın birlikte yaşadığı öğrenilen H.D' nin ikametinde yapılan aramada ise;9 adet kurusıkı tabanca, 10 adet kurusıkı tabanca şarjörü ve 17 adet kurusıkı tabanca fişeği ile birlikte muhtelif tabanca yapımında kullanılan yedek parçaları ele geçirildi.

Buna nazaran Cumhuriyet Savcısının talimatıyla ele geçirilen malzemelere el konulmuş olup, şüpheli hakkında yasal işlem başlatıldığı öğrenildi.

Editör: TE Bilişim