Emine Türksoy

Şeyh Edebali Üniversitesi, 31. Mühendislik Dekanları Konseyi (MDK) toplantısına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Önümüzdeki Cuma günü Mühendislik Fakültesinin ev sahipliğinde başlayacak toplantı iki gün sürecek. Başlıca amacı ülkemizde mühendislik eğitiminin sorunları üzerinde görüş alışverişinde bulunmak olan konsey, mühendislik eğitiminin etkin ve verimli bir biçimde yürütülmesini sağlamak üzere öneriler geliştirmek, bu önerilerin gerçekleştirilmesi yönünde çaba sarf ederek, gerekli girişimlerde bulunuyor.

Üniversitemizin ev sahipliğinde gerçekleşecek toplantının açılış konuşmaları, MDK Genel Sekreteri Prof. Dr. Tuncay DÖĞEROĞLU, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Müh. Fak. Dekanı Prof. Dr. Nurgül ÖZBAY ve Rektör Prof. Dr. Azmi ÖZCAN tarafından gerçekleştirilecek.

Açılışın ardından Üniversitelerin Girişimcilik ve Yenilikçilik Performanslarının Ölçülmesi; Girişimci ve Yenilikçi Üniversiteler Endeksi konulu bir panel ve forum gerçekleşecek. Konuşmacılar, TÜBİTAK Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikaları Daire Başkanı Yasemin ASLAN ve Sabancı Üniversitesi Araştırma Süreci Planlama ve Politika Geliştirme Ofisi Yöneticisi Ebru OCAK olacak.

Günün ikinci paneli “Raylı Sistemler konusunda son gelişmeler-güdümlü ulusal projeler” konusunda olacak. Panel’de TÜLOMSAŞ Genel Müdürü Hayri AVCI ve Raylı Sistemler Kümelenmesi Yönetim Kurulu Başkanı Kenan IŞIK ve ARUS Kümelenmesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ziya Burhanettin GÜVENÇ konuşmacı olarak yer alacak. Toplantının ilk günü, Mühendislik fakültelerinde iyi uygulama örneklerinin masaya yatırılması, sorunlar ve çözüm önerilerinin görüşülmesi, ardından da MDK Genel Kurulu’nun toplanmasıyla sona erecek.

Toplantının ikinci günü, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan MANDAL’ın “Türk Yükseköğretim Sisteminde Son Gelişmeler; Yükseköğretimde Kalite Güvencesi Yönetmeliği ile gelen yenilikler” başlıklı sunumuyla başlayacak. Daha sonra MÜDEK MAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Bülent ÖZGÜLER’in “MÜDEK ve Program Akreditasyonun Uluslararası Tanınırlığı” başlıklı sunumu gerçekleşecek. Toplantıya katılan misafirler, çalışmaların ardından Söğüt, Osmaneli ve İznik’i gezecekler.

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim