Cafer Elmas


Yılan hikayesine dönen yeni hastane için Muhalefetin sert yüklenmesi sonucu Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nu Bilecik’e getiren AK Parti Yöneticilerinin, Bilecik Yenişehir yolu için Ulaştırma Bakanı Feridun Bilgin’i ne zaman getireceği merak ediliyor.

Yıllarca bitmeyen yeri bile kararlaştırılamaması sonucu Bilecik halkının oyalandığı yeni Devlet Hastanesi’ne ilişkin seçim öncesi muhalefetin sert açıklamalar yapması üzerine AK Parti yetkilileri Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nu Bilecik'e getirdi.
Akşamdan geleceği belli olan sabah erkenden hastane ziyareti yapan ve basına dahi hastaneye gittikten sonra haber verilen programda bazı AK Partili bazı üst düzey yöneticilerinin dahi haberinin olmadığı ortaya çıktı.

Hastanede bir takım ziyaretlerde bulunan Bakan Müezzinoğlu, hastanenin geç kalmasını yer konusuna ve avan projelerine bağladı. Hastanenin yeni yeri olarak İl Özel İdaresi’nin bulunduğu alanda kesinleştiğini ve devir işlemlerinin yapıldığını belirten Mehmet Müezzinoğlu, gazetemizin sorusu üzerine  “Şu anda avan projesi çalışmalarını başlattık. Yer konusu epey bir zamanımızı aldı. Gecikmeyi o nedenle yaşadık. Ama artık yer konusunda da bir itilaf kalmadı. İnşallah en kısa zamanda avan projelerini tamamladıktan sonra ihale süresini başlatacağız.

İl Özel İdaresi’nin yerini şuanda Milli Emlak’tan devirlerini Sağlık Bakanlığı’na alıyoruz. Avan projesi çalışmalarını da başlattık. Tahmin ediyorum avan projesi 2-3 ay, uygulama projesi de 2-3 ay sürer. Ekim- Kasım ayı gibi projeler biter ve ihale sürecine başlanır” açıklamasını yaptı.

Bilindiği gibi CHP Milletvekili adayı Yaşar Tüzün, geçtiğimiz gün muhtarlar ile biraraya geldiği kahvaltıda bir türlü yapılamayan hastaneye ilişkin eleştiride bulunmuş iktidara yüklenmişti.

MHP Milletvekili adayı Bahattin Şeker ise dün hastane önüne giderek sert açıklama yapmış ve yapılmayan hastanenin Bilecik'in ayıbı olduğunu söylemişti. Ardı ardına muhalefetten gelen eleştiriler sonrası Ankara'dan Bursa'ya gidecek olan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nu Bilecik'e getiren AK Parti yöneticilerinin Bilecik-Yenişehir yolu için Ulaştırma Bakanı Feridun Bilgin'i ne zaman getireceği ise merak ediliyor.



Editör: TE Bilişim