Bursa’dan gelerek Bilecik’te hırsızlık yaptıkları belirlenen 2 kişi Bilecik Emniyeti’nin çalışmaları sonucunda yakalandı. Hırsızlık anı apartman kamerasına yansırken hırsızların muhabbet ederek apartmana girdikleri ve 18 dakika sonra bir daireye girerek plazma televizyonu battaniyeye sararak çalıp gittikleri görülüyor.


10 Ocak günü Bilecik’te  iki ayrı adreste gerçekleşen hırsızlık olaylarının failleri, Bilecik Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin çalışmaları sonucu Bursa’da yakalandı. Bahçelievler ve İstiklal Mahallelerinde, iki ayrı adrese kapı göbeğini kırmak suretiyle girerek hırsızlık yaptığı belirlenen Engin Çabuk (35) ve Fatih Mazman  (25), Bursa’dan getirilerek hâkim karşısına çıkarıldı. Hırsızlardan Engin Çabuk’un 197 ayrı suçtan sabıkası olduğu öğrenilirken, iki kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildiler. 

Hırsızlar, İstiklal Mahallesi  Tevfikbey  Caddesindeki  bir apartmanın güvenlik kamerasına yakalandılar. Apartmanın girişindeki güvenlik kamerasına yakalanan iki hırsız, muhabbet ederek, sanki apartman sakini gibi binaya giriyorlar. 18 dakika sonra ise ellerinde büyük plazma televizyon ile hızlı şekilde apartmandan kaçarken görüntüleniyorlar.

Kamera kayıtları ile yola çıkan Bilecik Emniyet Müdürlüğü asayiş ekipleri kısa sürede hırsızların kimliklerini tespit etti. Daha sonra Bursa Emniyeti ile yapılan operasyonda ikisi birden yakalanırken, Bilecik Emniyeti’ne sorgularının ardından çıkarıldıkları Bilecik Adliye’sinde tutuklanrak ceza evine konuldular.

 

Editör: TE Bilişim