Cafer Elmas 

Bilecik’te işsiz ve aç kalan adam inşaat halindeki binanın 7. katına çıkarak kendini ve 14 yaşındaki kızını aşağı atmaya kalktı. Abdullah Kalkancı isimli vatandaş Gazipaşa Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerinde inşaat halinde bulunan binanın 7. katına çıkarak intihar girişiminde bulundu.

Polis uzun bir süre intihar etmeye çalışan Kalkancı’yı ikna etmeye çalıştı. Bu esnada olay yerine gelen itfaiye ekipleri binanın önüne branda şişirdi. Emniyet bina etrafında geniş güvenlik önlemi aldı. Yaklaşık bir saat ikna çabasının sonuç vermesinin ardından intihar giriminde bulunan Kalkancı ve kızı binadan indirildi. Doğuda askerlik görevineyken PKK ile yaşanan çatışmada gazi olduğun söyleyen Kalkancı, 4 çocuğunun aç kaldığını ve bu yüzden intihara kalkıştığını söyledi. Kendisinin ve çocuğunun özürlü olduğunu söyleyen Kalkancı, çocukları ile birlikte aç kaldıklarını 3 Ayda bir 700 lira maaş aldığını ifade etti.

“Müftülük bana küfür etti”

Kalkancı, hükümetin Suriyelilere ve PKK’lılara yardım ettiğini ancak kendisine yardım etmediği iddiasında bulundu. Valilik ve Bilecik İl Müftülüğü’ne giderek yardım istediğini ancak müftülükten kendisine küfür edildiği ve kovulduğunu iddia eden Kalkancı, “Gazi olduğum için müftülük bana küfür etti. Bana, ‘niye PKK'yı vurdun’ diyorlar” dedi.

Kalkancı’nın eşi, Abdullah Kalkancı’nın doğudaki askerlik görevi sırasında arkadaşlarının şehit olmasının ardından psikolojik rahatsızlık yaşadığını söyleyerek, daha önce de aç kaldıkları zaman eşinin buna benzer davranışlar sergilediğini ifade etti.

Editör: TE Bilişim