Cafer Elmas

2 yıllık sözleşmesi biten ve yenilenmeyen Bilecik Devlet Hastanesi İdari ve Mali İşler Müdürü Nuri Şahan'ı görevine devam etmesini isteyen hastane personeli  toplanarak  yetkilerden ricada bulundular.

Bilecik Devlet Hastanesi’nde çalışkanlığı ve çalışma performansının yanı sıra çalışma arkadaşlarına gösterdiği özveri ve duyarlığı karşısındaki memnuniyetlerini dile getiren hastane personeli, sözleşmesi biten ve yenilenmeyen müdürleri Nuri Şahan için Devlet Hastanesi önünde toplanarak  müdürülereinin yeniden görevine devam etmesi dileği ile seslerini yetkililere duyurmak istediler.

Hastane merdivenlerinde toplanarak basına poz veren ve müdürülerinin yanında olduklarını belirttiler.Organizasyondan haberi olmayan ve aşağıya çağrılan Bilecik Devlet Hastanesi İdari ve Mali İşler Müdürü Nuri Şahan karşısındaki kalabalığı görünce şaşırdı ve duygulandı.

‘Bu tablodan dolayı duygulandım’

Şahan, gördüğü manzara karşısında şaşkınlığını gizleyemezken, oluşan bu tablo karşısında duygulandığını ifade etti. 23 yıldır devlet memurluğu süresince 15 yıl yöneticilik yaptığını belirten Şahan, kendisi için toplanan hastane personeline teşekkür etti. Meslek hayatına Eskişehir’de devam edeceğini kaydeden şahan, “Hepinizden Allah razı olsun. Hakkınızı helal edin. Eskişehir’e dönüyoruz. İşiniz düşerse, ne sıkıntınız olursa elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışacağım.

Sözleşmenin neden uzatılmadığını bilmiyoruz. OHAL sürecinde işler bakanlık düzeyinde sancılı geçiyor.  Sözleşmemizin bu zamanda olması büyük bir dezavantaj oldu. Hayırlısının olmasını diliyoruz. Biz insana sadece insan diye yaklaştık. Ben 23 yıldır devlet memuruyum. 15 yıldır sağlık alanında yöneticilik yapıyorum. Hastane müdür yardımcılığı ve müdürlüğü yaptım. Sadece insanımıza hizmet için görev yaptık. Arkadaşlarımız da sağolsunlar bugün buraya geldiler” dedi.

OHAL kapsamında sözleşmesi biten personelin  yeniden sözleşmesinin yenilenmediği öğrenilirken,  Müdürleri Şahan'ın sözleşmenin yenilenmesi için hastane çalışanları, yetkililerden ve özellikle de siyasilerden destek beklediklerini dile getirdiler.

Editör: TE Bilişim