Cafer Elmas


Mayıs ayı Belediye Meclis toplantısında Başkan Selim Yağcı ile Müdürleri arasında soğuk rüzgarlar esti.
Kamuoyunda Belediye Müdürlerinin ve bazı Başkan Yardımcılarının yetersiz kaldığı yorumları konuşulurken, son yapılan Belediye Meclis toplantısında bu iddia bir kez daha gözler önüne serildi. Belediye’ye hibe edilen çöp kamyonunun ayrıştırıcı bilgilerini yazmadan Meclis onayına sunan Yazı  İşleri Müdürü İbrahim Kozalak ve faaliyet raporlarını Meclis üyelerine zamanında ulaştıramayan Mali Hizmetler Müdürü Kadri Şentürk, Başkan Yağcı’nın hışmına uğradı.

MHP’li Cengiz Erdinç, Nisan ayı toplantısı öncesi kendilerine 3 gün önceden ulaştırılması gereken Belediye faaliyet raporlarının bazı Meclis üyelerine 1 gün önce ulaştırıldığını, bazılarına ise hiç ulaşmadığını söyledi. Erdinç;‘Bizim Meclis üyeleri olarak, oylama yapılan bir konuda raporları inceleme sorumluluğumuz var. Bunun için de vakit gerek. Koca kitapçık 1 günde incelenir mi?’ diye sordu. Bunun üzerine Başkan Yardımcısı Kadri Şentürk’e tepki gösteren Başkan Selim Yağcı, ‘Normalde bu raporların Meclis üyelerine 3 gün önceden ulaşması lazım. Bunu da mı ben takip edeceğim?’ diyerek tepki gösterdi.

Başkana ‘La Havle’ dedirten olay ise, Belediye’ye Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan hibe edilen çöp kamyonu konusu görüşülürken yaşandı.


Raporda kamyonun plakasını ve şasi numarasının yazmadığını gören Selim Yağcı, Yazı İşleri Müdürü İbrahim Kozalak’a ‘E hangi aracı alacağız?’ diye sordu. Bunun üzerine açıklama yapan Kozalak, ‘Aracı teslim aldık, tescil işlemleri tamamlandı, plakası çıkartıldı’ cevabını verdi.
Başkan Yağcı, ‘Şasi numarası nedir, plakası nedir, markası nedir, ayrıştırıcı özellikleri nedir? Niye yazmıyorsunuz bunları?’ dedi ve derin bir nefes alarak ‘la havle’ çekti. Yaşanan bu olay sonrası, kamuoyunda konuşulan Bilecik  Belediyesi  Müdürleri yetersiz mi kalıyor sorusu akıllara geldi.
Editör: TE Bilişim