Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü organizasyonunda Spor Okulları Yaz programlarının açılışı gerçekleşirken sporcuların aktiviteleri ile renkli görüntüler ortaya çıkardı.

Cumhuriyet Meydanında Vali Bilal Şentürk ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Yasin Özdemir’in katılımı ile gerçekleşen program saygı duruşu İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

“Yaz Spor Okullarına en yüksek katılımı sağlayacağız”

Vali Şentürk ,sporun kendi sağlımız için önemli olduğuna vurgu yaparak başladığı konuşmasında, sporun bir disiplin anlayışı içerisinde yapılması gerektiğini aktardı. Vali Şentürk, “Bilecik’te her bir öğrencinin bir spor dalı ile uğraşmasını hedefliyoruz.İlk,Orta ve Lise’de yaklaşık 37 bin öğrencimiz var,bu öğrencilerimizin tamamını bir spor dalına yönlendirmeye çalışıyoruz.

Pandemi nedeniyle maalesef ortak organizasyonları ötelemek durumunda kaldık ama aşılama oranlarının artması ile birlikte bazı aktiviteleri de yapma imkanı ortaya çıktı.

Yaz Spor Okulları etkinliğine ilimiz olarak en yüksek katılımla ve en yüksek istikrarla sürdürmek arzumuzdur. Bunun içinde elimizden gelen her gayreti ortaya koyacağız.” dedi.

“23 branşta spor aktivesini sürdüreceğiz”

Gençlik ve Spor İl Müdürü Yasin Özdemir ise yeni normalleşme çerçevesinde spor aktivitelerinin daha fazla şekilde yapılacağını söylerken sporculara yönelik, “Burada alacağınız temel spor eğitiminizi devam ettirdiğiniz takdirde ileride çok başarılı bir sporcu olarak bu cennet vatanımızı uluslararası arenada temsil edeceğinize ve İstiklal Marşımızı okutarak Ay Yıldızlı Bayrağımızı dalgalandıracağınıza inancım tamdır.” vurgusunu yaptı.

Müdür Özdemir konuşmasında şunları söyledi:

“Bu önemli günde bir yılı aşkın süredir bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de birçok kısıtlamayı beraberinde getiren pandemi nedeniyle ara vermiş olduğumuz spor faaliyetlerinin başlamasından duyduğum mutluluğu da ayrıca belirtmek istiyorum.

Bu süreçte faaliyetlerimiz normalleşme dönemlerinde kısmen faaliyet gösterse de faaliyetlerimizin bir çoğunu online ortamda gerçekleştirmek durumunda kaldık. 1 Temmuz itibari ile yeni normalleşme döneminde çok özlediğimiz, kısıtlamaların sonlandığı eski yaşantımıza, kurallara uymak kaydı ille geri dönüyoruz. Pandemi döneminde hareketsiz kalan çocuk ve gençlerimizin bu durumunu merkez ve ilçelerimizde 23 branşta gerçekleştireceğimiz faaliyetler ile aşmayı amaçlıyoruz.

Sportif çalışmalar bireyi fiziksel, zihinsel, ruhsal ve ahlaki yönden geliştirirken, enerjilerini kişilerin sağlığına katkıda bulunacak şekilde kullanma olanağı sağlar.

Ayrıca burada alacağınız temel spor eğitiminizi devam ettirdiğiniz takdirde ileride çok başarılı bir sporcu olarak bu cennet vatanımızı uluslararası arenada temsil edeceğinize ve İstiklal Marşımızı okutarak Ay Yıldızlı Bayrağımızı dalgalandıracağınıza inancım tamdır.

Ayrıca buradan sayın velilerimize seslenmek istiyorum; minik yavrularınızı, çocuklarınızı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz GSB Spor Okullarına emanet ettiniz.

Bizlerde bu emanetlerinizi aldık, inşallah değerli antrenörlerimiz ile çocuklarımıza sporu sevdirerek, sorumluluk sahibi, kendine güven duyan, bedenen ve ruhen sağlam, geleceğin örnek gençleri olarak yetiştirmek için elimizden gelen gayret ve çabayı sarf edeceğiz.”

Vali Şentürk ve Müdür Özdemir’in konuşmaları sonrası protokol ve katılımcılar, sporcuların çeşitli branşlarda sergiledikleri spor aktivitelerini izlediler.

Editör: TE Bilişim